Jeg er kisteglad

Ellen Trane Nørby er i lykkelige omstændigheder, og derfor stopper hun nu som politisk ordfører og Venstres spidskandidat til Europa-parlamentet

Ellen Trane Nørby trækker sig som EU-spidskandidat og politisk ordfører for Venstre. Her ses hun sammen med kæresten Ulrik Ryssel Albertsen til en Robert-uddeling. (Foto: All Over press)
Ellen Trane Nørby trækker sig som EU-spidskandidat og politisk ordfører for Venstre. Her ses hun sammen med kæresten Ulrik Ryssel Albertsen til en Robert-uddeling. (Foto: All Over press)

– Jeg er kisteglad.

Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby er i lykkelige omstændigheder med kæresten, 37-årige Ulrik Ryssel Albertsen, og det betyder, at hun trækker sig som Venstres spidskandidat til Europa-parlamentet, og som politisk ordfører for Venstre efter tre år. Hun fortsætter dog som folketingskandidat for Venstre, og som medieordfører.

Se også: Hun skal afløse Ellen Trane Nørby

Selv har Ellen Trane Nørby tidligere kaldt beslutningen om at stille op som Europa-parlamentariker for ’svær’. Og hun ville ikke ’udstede garantier’ for at blive i parlamentet.

Er det rigtigt, at du i forvejen havde det lidt svært med i forvejen at skulle være EU-spidskandidat?

– Altså jeg har jo været dybt involveret i dansk Europa-politik i femten år. Så det har jo altid fyldt utroligt meget hos mig. Mens jeg har siddet i Folketinget har jeg jo brugt min fritid på at være, først næstformand, og siden fungerende formand i den danske Europa-bevægelse, så det er ikke noget, der ligger fjernt fra mig, siger Ellen Trane Nørby.

Se også: Ellen Trane gravid: Trækker sig som spidskandidat

Hun ville altså gerne have haft posten som Europa-Parlamentariker, lyder forklaringen nu.

– Det ville jeg gerne, det var en vanskelig beslutning. Det var det fordi jeg også gerne ville have noget andet i mit liv end kun politik. Det er ikke altid til at planlægge og time, hvornår der lige skal komme en stork flyvende ind, siger hun.

Politikeren mener , at de danske vælgere fortjener en parlamentariker, der kan levere en hundrede procent engageret indsats.

– Og jeg må bare erkende, at jeg ikke ville kunne være der, når parlamentet nærmest træder sammen første gang, siger Ellen Trane Nørby, der lige er fyldt 34.

Hun er ikke meget for at give for mange oplysninger om sin kæreste, men fortæller, at han er uddannet på Copenhagen Business College.

Den 37-årige Ulrik Ryssel Albertsen arbejder blandt andet med kommunikation, som konsulent for Foreningen af Rådgivende Ingeniører.

Ifølge hans profil på netværket Linkedin er han tidligere formand for Konservativ Ungdom i Holstebro, og medlem af partiet Venstre.

0 kommentarer
Vis kommentarer