Manu genopliver frikadelle-krigen: Undsiger Thorning

Mens Thorning har tordnet mod institutioners frikadelle-forbud, mener den nye integrationsminister Manu Sareen, at ’det er vanskeligt at komme med en formel på, at tingene skal være på en bestemt måde’

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Knap er den radikale Manu Sareen blevet ny integrationsminister, før han har taget hul på diskussionen om et særdeles ømtåleligt emne: Spørgsmålet frikadelle-forbud i de danske institutioner.

Emnet var glohedt i sommer, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) meldte sig på banen med et klokkeklart budskab. Statsministeren fandt det helt forkert, når børneinstitutioner dropper svinekødet af hensyn til muslimer og jøder.

- Fuldstændig. Jeg er lodret imod det og har altid været det. Jeg synes da, man skal holde fast i den måde, vi spiser på, og det, vi gør i Danmark, sagde Thorning til Jyllands-Posten.

Læs: Thorning vil have svinekød i børnehaver

Men hos den nytiltrådte integrationsminister er tilgangen en ganske anden. Manu Sareen mener, at det må være op til den enkelte institution og kommune at vurdere, om der skal serveres svinekød for børnene.

- Man må have tillid til, at de forskellige institutioner og kommuner løser det på hver deres måde. Jeg synes, at det er vanskeligt at komme med en formel på, at tingene skal være på en bestemt måde, lyder det fra Sareen.

Han fortsætter:

- Én kommune har løst tingene på én måde, og en anden kommune har løst tingene på en anden måde. Endnu længere nede på institutionsniveau er der institutioner, der har sagt, at vi har nogle udfordringer, som vi har løst én måde, mens andre institutioner har de samme udfordringer, men har løst dem på en anden måde.

- Den tillid må man have til de forskellige institutioner. Det vil være problematisk at gå ind og blande sig i de små sager og diktere, hvad der lige præcis skal ske, lyder det fra Sareen. 


1 af 2 Foto: Cathrine Ertmann
2 af 2 Foto: Jens Dresling
0 kommentarer
Vis kommentarer