Enhedslisten kan se frem til bitre SF-angreb

SF-kender vuderer, hvordan Pia Olsen Dyhr vil forsøge at genvinde vælgernes tillid. Især bør Enhedslisten forberede sig på fornyet modstand

Pia Olsen Dyhr vil køre SF i stilling som alternativ til Enhedslisten, vurderer SF-kender. (Foto: Thomas Sjørup)
Pia Olsen Dyhr vil køre SF i stilling som alternativ til Enhedslisten, vurderer SF-kender. (Foto: Thomas Sjørup)

Pia Olsen Dyhr overtager posten som formand for SF. Det står klart torsdag formiddag.

Nu venter der hende en kolossal opgave med at løfte det kuldsejlede parti, som for to uger siden forlod regeringen efter længere tids bitter intern strid.

Det fastslår tidligere SF-spindoktor Peter Goll, der i dag er partner i kommunikationsvirksomheden Geelmuyden.Kiese.

- Hun skal finde ind til essensen af, hvad SF er som parti. Selv garvede folk og mennesker følger dansk politik tæt, ved nemlig ikke, hvad SF egentlig er i dag. Vi ved det simpelthen ikke, og det skal Pia Olsen Dyhr svare på, forklarer han.

Se også: Det blev et SF-Dyhr - se giraffen

Først opgave bliver at stoppe partiets styrtblødning i meningsmålingerne. De er dårligere end nogensinde og partiet holder kun fast i pladserne i Folketinget med det yderste af neglene.

- SF skal stabiliseres i meningsmålingerne. Så vi vil formentlig se, at hun forsøge at samle SF omkring SF-klassik. Sådan lidt som under Hoger K. Nielsen, påpeger Peter Goll.

Derfor vil sager om miljø og samfundets svageste i tiden frem mod valget være guf for SF, der vil forsøge at genvinde opbakning fra især skolelærer, sygeplejerskerne og offentligt ansatte, der traditionelt har været partiets kernevælgere.

Til kamp mod Johanne og co.
SF vil især forsøge at genvinde nogle af de mange vælgere, som er flygtet til Enhedslisten.

Peter Goll forudser, at et godt gammel dags arvefjende opgør er under opsejling på venstrefløjen.

- Jeg vil sammenligne det lidt med Brøndby og FC København i fodboldens verden. Man er naboer og deler måske egentlig mange af de samme værdier, påpeger han, og tilføjer:

- I SF's selvopfattelse er Enhedslisten lillebroren. SF har altid set sig selv som det store parti til venstrefløjen.

Se også: Engell: Stærk modkandidat ville have styrket Olsen Dyhr

Pia Olsen Dyhr vil således forsøge at udstille Enhedslisten, som et parti der er for lidt kompromissøgende og for yderliggående i mange spørgsmål, vurderer Peter Goll.

Samtidig vil SF under Pia Olsen Dyhrs ledelse gå efter at angribe regeringen i de sager, hvor man hidtil har været tvunget til at holde mund. Men SF har det stor problem, påpeger kommunikationsmanden, at partiet ikke kan tilbyde regeringen et flertal og derfor ikke kan lægge sig for meget ud med Enhedslisten.

Således bliver Pia Olsen Dyhrs opgave i høj grad at finde en balance mellem rollen som kritisk og samarbejdsvillig opposition.

- Men hvis det lykkedes, så anser jeg det ikke for usandsynligt, at partiet igen kan blive et mellemstort parti i Danmark med fem til syn procent af vælgerne bag sig, konstaterer Peter Goll.

0 kommentarer
Vis kommentarer