Messerschmidt om EU-kolleger: Tudeprinsesser og fallerede borgmesterkandidater

DF-politikeren langer voldsomt ud efter de danske kandidater til Europa-Parlamentet. De svarer igen med politiske prygl til ham selv.

Morten Messerschmidt langer hårdt ud efter de danske politikere, der stiller op til Europa-Parlamentet  - og må også selv tage imod verbale tæsk. (Arkivfoto: Carsten Snejbjerg/POLFOTO).
Morten Messerschmidt langer hårdt ud efter de danske politikere, der stiller op til Europa-Parlamentet - og må også selv tage imod verbale tæsk. (Arkivfoto: Carsten Snejbjerg/POLFOTO).

- Grundlæggende er det trist at se, hvor svagt feltet af EU-kandidater er. En tudeprinsesse fra Socialdemokraterne, en falleret borgmesterkandidat fra Venstre og Margrete Auken, der har gjort politisk usynlighed til en profession. Det tegner ikke godt for dansk indflydelse de næste fem år i EU.

Europaparlamentariker Morten Messerscmidt er allerede ved at fyre godt og grundigt op under den forestående valgkamp.

Selv om der først er valg til Europa-Parlamentet den 25. maj, svinger DF'eren krabasken og pisker løs på Venstres spidskandidat Ulla Tørnæs, Socialdemokraternes Jeppe Kofod og SF's Margrethe Auken.

Se også: 100 dage til EU-valget: Det bliver de store valgtemaer

Udbrudet kommer efter, at Jeppe Kofoed de seneste dage har brokket sig højlydt over, at Morten Messerschmidt og den radikale Morten Helveg Petersen har stjålet hans ide om, at samle alle danske kandidater til Europa-Parlamentet til en fælles front mod EU's rejsecirkus.

Det anslås at koste 1,5 milliarder kroner hvert år, at EU flytter møderne mellem Bruxelles og Strasbourg.

Bliver ædt levende

Det ville den socialdemokratiske Jeppe Kofod så gøre noget ved og midlet skulle altså være én fælles, dansk stemme. Men Morten Messerschmidt og Morten Helveg Petersen nåede at komme ham i forkøbet med ideen i pressen.

- Når Kofoed som en anden tudeprinsesse bilder folk ind, at nogen har stjålet hans ide, vidner det jo om, at han er politisk totalt umoden. Hvordan skal han klare sig i EU-systemet med den attitude? spørger Morten Messerschmidt.

Og giver naturligvis selv svaret.

- Hvis han er mere optaget af, hvem der lancerer ideerne først, bliver han ædt levende i EU-systemet. Hans egen gruppe er den mest skeptiske i forhold til at droppe flytteriet. Og det kan en dansk tudeprins ikke ændre på. Det er hardcore magtpoltik, siger Morten Messerschmidt.

Se også: Politikere i oprør over EU-støtte til danske job i Polen

På Christiansborg ryster Jeppe Kofod på hovedet af Morten Messerschmidt.

Hverken tuder eller græder

- Jeg hverken tuder, græder eller noget i den stil. Jeg er sådan set ligeglad med Morten Messerschmidt - det er bare synd for ham, at han skal udsætte sig for så pinlige situationer, siger Jeppe Kofod til Ekstra Bladet.

- Man skal spille efter reglerne, og plagiater er noget mærkeligt noget. Morten Messerschmidt må bruge alle mine ideer, han skal bare huske at sige, at han har initiativet fra Jeppe, siger den socialdemokratiske spidskandidat.

Han afviser også, at det danske kandidatfelt til EU er svagt.

Plat og børnehave-agtigt

- Det er plat og børnehave-agtigt at sige. Jeg har stor respekt for mine politiske modstandere og medkandidater. Så her må han tale for sig selv, siger Jeppe Kofod der i øjeblikket er socialdemokratisk folketingsmedlem.

- På Christiansborg hører vi jævnligt, at det minder om en børnehave. Men ikke engang her har jeg oplevet noget så lavt, som det Morten Messerschmidt siger han.

Det er jo nærmest pinligt

Også Margrethe Auken lægger afstand til Morten Messerschmidt. Hun har en god grund til at hun skulle være 'usynlig' i mediebilledet.

- Det er jo fordi, jeg arbejder. Det er dog utroligt, at han er så fræk. Han fører sig frem. Han står her og der og taler 'EU-messopotanisk'. Men hver gang jeg prikker i det, viser det sig at det er noget værre vrøvl, siger hun.

- Det er jo nærmest pinligt. Han selv er hundehamrende doven. Den rapport han bruger i forhold til rejsecirkusset har han jo ikke engang læst. Den skal han have i hovedet en dag, siger Margrethe Auken.

1 af 3 Jeppe Kofoed mener mest af alt, at det er synd for Morten Messerschmidt. (Arkivfoto: Benjamin Kürstein/POLFOTO)
2 af 3 Også Margrethe Auken vender kanonen om, og fyrer et skudsmål om dovenskab af mod Messerschmidt. (Arkivfoto: Amdi Christensen/POLFOTO).
3 af 3 Morten Messerschmidt langer hårdt ud efter de danske politikere, der stiller op til Europa-Parlamentet - og må også selv tage imod verbale tæsk. (Arkivfoto: Carsten Snejbjerg/POLFOTO).
0 kommentarer
Vis kommentarer