Annonce:
Annonce:

Ups, hun ville bare vise et flag

Politiet beskyldte Tibet-sympatisør for hash-besiddelse: Internt notat sår kraftig tvivl om politiets forklaringer, da Kinas førstemand var i byen

(privatfoto)
(privatfoto)
Annonce:
Følg Politik

Sagen om dansk politis kontroversielle aktioner under det kinesiske statsbesøg i sommeren 2012 får nu tilføjet et nyt kapitel.

Kina-demonstrant sigtet for at vise et flag

Nye oplysninger sætter et stort spørgsmålstegn ved informationer, som Københavns Politi har givet til tidligere justitsminister Morten Bødskov (S), og som ministeren efterfølgende har videregivet til Folketinget på et samråd. Det skriver Ekstra Bladet tirsdag.

På samrådet forklarede den daværende minister, at en person, Luna Pedersen, var blevet tilbageholdt og kropsvisiteret ved Den Lille Havfrue på baggrund af en sigtelse for ' overtrædelse af lov om euforiserende stoffer'.

Men i politiets interne registreringssystem står der noget ganske andet. Her har den involverede betjent noteret: 'PER (personen, red.) visiteret, hun ønskede at vise det tibetanske flag til den kinesiske præsident', skriver Ekstra Bladet.

Under den såkaldte 'genstandskode' i systemet står der heller intet om euforiserende stoffer. Her er blot angivet 'visitation uden sag'.

Ordensmagtens indgriben under besøget - herunder episoden ved Langelinie - er genstand for en sag i Københavns Byret.

Baggrunden er, at flere Kina-kritiske demonstranter har følt sig forulempet af politiet under præsidentens besøg. Det er netop under retssagen, at de nye oplysninger er kommet frem.

En af sagsøgerne er nemlig 24-årige Luna Pedersen, der er næstformand i organisationen Studerende for et Frit Tibet.

Københavns Byret ventes at afsige dom i sagen i dag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: