SF vil justere kontanthjælpsreformen

SF lægger afstand til to punkter i kontanthjælpsreformen, som partiet selv stod bag, mens det var i regering.

SF fortryder nu to punkter i kontanthjælpsreformen, som partiet selv indgik forlig om, mens det stadig var en del af regeringen.

Det har ifølge SF-formand Pia Olsen Dyhr vist sig, at forsørgerpligten for samboende ugifte og visse unge på kontanthjælp bliver ramt hårdt.

- Vi er enige med hovedintentionen i reformen, men vi kan se på udviklingen, at der er brug for, at vi kigger på nogle elementer i reformen, fordi der er folk, der bliver ramt voldsomt hårdt, siger Pia Olsen Dyhr.

Hun siger, at partiet kæmpede for den samme diskussion, da partiet sad i regering.

- Vi har hele tiden været optaget af det her spørgsmål om forsørgerpligten for ikke-gifte samboende, og især for de unge enlige forsørgere.

- Efter reformen er gennemført har der vist sig konsekvenser, som man ikke altid kan forudsige fra starten, siger Pia Olsen Dyhr.

SF vil bruge i alt 375 millioner årligt på justeringer af reformen.

330 millioner skal afskaffe forsørgerpligten for ikke-gifte samboende, fordi det ifølge SF har vist sig, at nogle par tvinges til at flytte fra hinanden for at kunne få kontanthjælp.

Andre 45 millioner kroner årligt skal bruges på, at give enlige kontanthjælpsmodtagere med børn et højere tillæg, svarende til det det, som SU-modtagere med forsørgerpligt modtager, samt hjælpe de unge, der rammes fordi de har en høj husleje.

- Jeg har noteret mig, at beskæftigelsesministeren (Mette Frederiksen (S), red.), der jo også har hjertet på rette sted, har sagt, at hun mener, man er nødt til at se på det her med forsørgerpligten.

- Hun er kommet med et andet forslag. Vi er sådan set villige til at gå til forhandlinger, så vi kan se, om vi kan få løst nogle af de her problemer, siger Pia Olsen Dyhr.

SF-formanden understreger, at samfundet ikke kan se passivt til, mens familier og unge rammes hårdt og bliver holdt i fattigdom.

SF vil finansiere de 375 årlige millioner kroner ved, at sikre korrekt udbetaling af sociale ydelser.

0 kommentarer
Vis kommentarer