V kræver flere velfærdsopgaver udbudt i vækstpakke

Forårets vækstpakke skal give private mulighed for i højere grad at byde på offentlige opgaver, mener Venstre

Regeringen skal ikke stoppe på halvvejen, men lade private firmaer byder på flere offentlige opgaver. Det skal indgå i den vækstpakke, regeringen forhandler til foråret.

Det siger Venstres økonomi- og kommunalordfører, Jacob Jensen. Han har mandag indkaldt finansminister Bjarne Corydon (S) i samråd i finansudvalget. Corydon har netop udsat en undersøgelse af offentlig-privat samarbejde om børn, ældre og handicappede, fordi den kommer til at tage længere tid end ventet.

- Det er ærgerligt, hvis finansministeren får kolde fødder, fordi han har et bagland, som åbenbart presser ham i en forkert retning. Venstre er klar til at gå videre med at sende flere opgaver i udbud, siger Jacob Jensen.

Under VK-regeringen skulle kommuner udbyde 26,5 procent af servicen. VK-regeringen satte for 2015 et mål på 31,5 procent, som S-R-SF-regeringen sløjfede. De Konservative vil nå 35 procent, men Venstre vil ikke binde sig, siger Jacob Jensen.

- Nej. Vi er meget pragmatiske. Alt, som kan udsættes for konkurrence, har relevans. Vi ser ingen grund til at forplumre diskussionen ved at sætte et bestemt tal, siger Jacob Jensen.

Der er store forskelle mellem kommunerne, som udbyder mellem 40 og 20 procent af deres service. Der er årligt opgaver for 385 milliarder kroner, men kommunerne udbyder godt en fjerdedel på knap 100 milliarder kroner. Venstre vil gå længere.

- Vi har ingen ideologiske kvababbelser. Så længe de, der skal løse opgaven, findes i en åben, fri og fair konkurrence, er det ikke afgørende, om det er en privat eller offentlig leverandør. Den bedste og billigste skal løse opgaven, siger Jacob Jensen.

Venstre skelner ikke mellem, om 'hårde' og 'bløde' opgaver skal udbydes, påpeger Jacob Jensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer