K tæsker løs på egne afgifter

Konservative er de seneste dage gået til angreb på en række afgifter på is - problemet er bare, at partiet selv har været med til at hæve de samme afgifter. Utroværdigt, siger Liberal Alliance.

Brian Mikkelsen (K) raser over en række afgifter, som han har sagt skaber 'en helvedes masse bureaukrati'. Uheldigvis har K selv stemt for stigninger i en række afgifter. (Arkivfoto: Jens Dresling/POLFOTO)
Brian Mikkelsen (K) raser over en række afgifter, som han har sagt skaber 'en helvedes masse bureaukrati'. Uheldigvis har K selv stemt for stigninger i en række afgifter. (Arkivfoto: Jens Dresling/POLFOTO)

'Antallet af afgifter er løbet løbsk, og hver dag betaler den almindelige dansker alt for meget i afgifter. Det vil Det Konservative Folkeparti gøre noget ved!'

Sådan skriver partiet i en annonce, der viser en isvaffel med seks konkrete afgifter. Eksempelvis er der 33,66 kroner i afgift på et kilo mandelkerner. 24,61 kr for flødeboller, og 22,07 kr. på hasselnøddekerner, står der i annoncen.

Egen barm
Og det skal der altså gøres noget ved, kræver de konservative nu. De grøn-borgerlige politikere, kan dog begynde med at kigge indad, siger Liberal Alliances Ole Birk til Ekstra Bladet.

Liberal Alliance har nemlig fundet frem til, at Konservative har stemt for afgiftsforhøjelser på alle seks fødevarer, mens partiet sad i regering. Forhøjelserne ligger mellem 29,2 procent og 94,4 procent.

- Det er utroværdigt af de konservative, siger Ole Birk.

K minder om S-SF
- Det minder fuldstændig om S og SF, der siger én ting, når de er i opposition og gør noget helt andet, når de har regeringsmagten, siger han.

Ole Birk understreger, at Liberal Alliance ikke er et 'alt eller intet'-parti, der vil have 'hele sit partiprogram gennemført for at stemme for en aftale', men at politikken skal trække i den rigtige retning, hvis han og LA-kollegerne skal stemme for.(Foto: Adrian Joachim/POLFOTO)
(Foto: Adrian Joachim/POLFOTO)


Hos de konservative, mener de åbenbart, at afgifterne trækker i den forkerte retning. Alligevel har de altså selv været med til at forhøje dem. Det er et dobbeltspil, siger han.

Tager det på vores kappe
Brian Mikkelsen er konservativ erhvervs- og skatteordfører, og han erkender, at han og partiet gjorde ét som regeringsparti frem til 2011 og kræver noget andet nu som oppositionsparti.

- Vi har sagt under vækstforhandlingerne, at vi vil have fjernet 28 afgifter. Vi er klar over, at nogle af dem er steget under vores regeringstid. Det tager vi på vores kappe. Det ændrer bare ikke ved, at det er afgifter, vi mener skal væk.

- Men betyder det så, at I hæver afgifterne igen, hvis I kommer i regering?

- Nej, vi har lært af erfaringerne, og selv de små afgifter skal holdes i ro. Vi havde skattestop i VK-regeringen, og det betød, at det her var det eneste vindue, hvor vi kunne hæve afgifterne, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer