Annonce:
Annonce:

EU-finger til Danmark: I har sagt ja til at være med

Vi bestemmer ikke over fremtiden for vores egen velfærdsydelser - det gør EU med dansk velsignelse

28. februar advarede den tyske forbundskansler Angela Merkel tilhørerne i det britiske parlament om, at den frie bevægelighed i EU kan koste dyrt for landenes velfærd. (Polfoto)
28. februar advarede den tyske forbundskansler Angela Merkel tilhørerne i det britiske parlament om, at den frie bevægelighed i EU kan koste dyrt for landenes velfærd. (Polfoto)
Annonce:
Følg Politik

Det er de danske politikere og ikke EU, der har ansvaret for, at de danske velfærdsydelser nu er kommet under hårdt pres. Det mener Jens Ring, der er den officielle presse- og informationschef for Europakommissionen i Danmark:

- Der er ikke tale om en gruppe vilde mænd, der sidder nede i Luxembourg og siger: ’Nu skal vi dælen dylme tæve de der danskere!’. Domstolen følger jo bare de gældende EU-regler og love, som Danmark selv har været med til at stemme for, siger Jens Ring til Ekstra Bladet.

Enhedslisten om velfærdskoks: Vi skal have en undtagelse

- Nu ser vi så en politisk diskussion – om der er nogle utilsigtede bivirkninger ved loven – som man ikke havde forudset. Men det er en urimelig betragtning at skyde skylden på domstolen, for alt hvad der kommer ud af EU-systemet er vedtaget af vores egne politikere, mener EU-talsmanden.

Annonce:

Mere velfærd til EU-borgere
Og der kommer flere EU-sager om velfærden fremover. Det bekræftede en 500 sider lang rapport, som den tidligere regering bestilte allerede i 2011.

Ifølge rapporten skal 30 danske velfærdsydelser i princippet gælde for alle EU-borgere fra den dag, de sætter foden på dansk jord.

Og i første omgang er det dagpengeordningen og kontanthjælpen, der står for skud, når EU-domstolen i år ventes at afsige nye domme, der åbner Danmarks skattekasse yderligere op for den europæiske 'velfærdsturisme’.

DF: Forløjet EU-debat
I Storbritannien, Tyskland, Holland og Østrig trækker det derfor også op til et opgør med EU-loven:

Annonce:

’Hvis den frie bevægelighed har den konsekvens, at alle og enhver, som søger arbejde i Europa, har mulighed for at komme til Tyskland og modtage den tilsvarende understøttelse som dem, der længe har været arbejdsløs i Tyskland efter 20-30-40 års arbejde, så er det ikke den fortolkning af fri bevægelighed, jeg ønsker mig,’ lød det forleden fra Merkel i en tale til det britiske parlament.

Lokker polakker med danske børne-penge

Og ifølge Kristian Thulesen Dahl (DF) er det afgørende, at Folketinget nu vågner op og diskuterer de svære EU-spørgsmål, inden det er for sent:

- Danskerne har været udsat for en forløjet EU-debat i årevis. Det er på tide, vi tør tage en mere ærlig diskussion af, hvad EU egentlig bestemmer i Danmark.

- Jeg er nervøs for, at debatten vil blive lukket ned for tidligt, siger Kristian Thulesen Dahl.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:

... Se billederne

Annonce:
Annonce:
Annonce: