Børnecheck-splid i Venstre

Venstres Jens Rohde udfordrer Løkke og resten af partitoppen i sagen om børnepenge til EU-borgere

Lars Løkke har på det seneste været meget aktiv i diskussionen om EU-borgeres ret til danske børnepenge (foto: Ditte Valente)
Lars Løkke har på det seneste været meget aktiv i diskussionen om EU-borgeres ret til danske børnepenge (foto: Ditte Valente)

Regeringen har sikret sig mange uvenner, efter at den tidligere på ugen kom med et lovforslag, der sikrer EU-borgere børnecheck fra første arbejdsdag i Danmark.

Se også: Helle fastholder: Børnecheck til EU-borgere

Men heller ikke i det største oppositionsparti, Venstre, er alt lutter lagkage.

Så sent som i slutning af januar forfattede partiets tre medlemmer af Europa-Parlamentet - med Jens Rohde i spidsen - således et debatindlæg til Politiken, hvor man ikke just lægger sig op ad kursen hos partifællerne på Christiansborg.

Er det fair?
I debatindlægget under overskriften ’Det er unfair at tale om velfærdsturisme’ argumenterer de tre Venstre-folk for, at EU-borgere skal have adgang til eksempelvis børnechecken på lige fod med danskere.

’Hvis man kommer til Danmark og bliver fuldt skattepligtig, har man vel også ret til de i skatteloven respektive fradrag, som hører med til den fulde skattepligt?!

Er det fair at bede udlændinge om at betale mere i skat i Danmark end danskere? Er man velfærdsturist, fordi man arbejder og betaler skat og får del i samme fradrag eller tilskud som alle andre, der betaler samme skat?

Er det fair at bede udlændinge om at betale mere i skat i Danmark end danskere?

Og hvorfor skal vi nu pludselig til at bestemme, hvor folk eller deres børn bor, blot fordi de arbejder og betaler skat i Danmark. Der er jo heller ingen, som skal bestemme over os, når vi arbejder i udlandet’, skriver Venstre-folkene.

Se også: S-spids: Urimeligt at østarbejdere sender børnecheck hjem

Optjeningsprincip
På det seneste har Venstres folk på Christiansborg - med Lars Løkke Rasmussen i spidsen - ellers benyttet enhver tænkelig lejlighed til at kritisere, at EU-borgerne kan hæve børnechecken fra dag ét i Danmark.

Løkke var desuden statsminister, da VK-regeringen i 2010 vedtog det såkaldte optjeningsprincip for børnechecken.

I modsætning til Jens Rohde og co’s standpunkt bliver der med optjeningsprincippet skelnet mellem danskere og andre EU-borgere.

Således skal man som EU-borger have arbejdet mindst to år i Danmark for at få fuld ret til børnepenge.

En regel, den nuværende regering har smidt på porten - til Løkkes store fortørnelse.

Se også: Rohde står fast: Ingen diskrimination med børnecheck

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere