GGGI-ambassadør forflyttes til U-land

Ikke længe efter GGGI-skandalen flyttes Peter Lysholt Hansen fra ambassaden i Seoul til en nyoprettet ambassade i Myanmar

Peter Lysholt Hansen spillede en central rolle i GGGI-sagen. (Foto: Indius Pedersen)
Peter Lysholt Hansen spillede en central rolle i GGGI-sagen. (Foto: Indius Pedersen)

Lars Løkkes 'dygtige, dygtige, dygtige' ambassadør-ven, Peter Lysholt Hansen, flyttes fra den danske ambassade i Seoul til den nyoprettede ambassade i Yagon, Myanmar.

- Det sker efter en større intern rokering i Udenrigsministeriet, siger centerchef for Ressourcer og Drift i Udenrigsministeriet, Thomas Østrup Møller, til Ekstra Bladet.

Udenrigsministeriet vil ikke ind på, hvorfor det er, at det lige er Peter Lysholt Hansen, der skal afsted til Myanmar, men understreger, at det er sket som en del af den interne rokering.

Se også: Holger K: Alvorlige fejl men ingen skumle motiver

Peter Lysholt Hansen kom for alvor i mediernes søgelys, da han spillede en central rolle i GGGI-sagen. Den nu snart tidligere ambassadør i Seoul samarbejdede tæt med Lars Løkke Rasmussen, da han var formand for GGGI.

- Det arbejde, jeg har lavet i GGGI, det har jo været i tæt samarbejde med Danmark som nation. Ikke mindst, som jeg også sagde det på et tidligere tidspunkt, personificeret ved vores dygtige, dygtige, dygtige ambassadør i Korea, som har investret meget tid i det jer, sagde Lars Løkke på det historisk lange pressemøde, hvor Løkke redegjorde for sine mange luksusrejser.

Peter Lysholt Hansen er desuden en af de tre embedsmænd, der skal i tjenesteligt forhør angående den tidligere udviklingsminister Christians Friis Bachs fald, erfarer Ekstra Bladet.

Ambassaden i Seoul sendte nemlig gentagene gange oplysninger til Udenrigsministeriet, der viste, at bestyrelsen og den daværende udviklingsminister intet kendte til rejsepolitikken i GGGI.

Se også: GGGI: Tre embedsmænd skal i tjenestelig forhør

Det viste sig dog senere at være forkert. Christian Friis Bach havde nemlig selv godkendt reglerne på et møde, og da det kom frem senere, trak han sig som minister i november.

Christian Friis Bach kritiserede senere den rådgivning han havde fået, og gav embedsmændene skylden for, at han måtte trække sig.

- Det er da indlysende, at jeg ikke er tilfreds med rådgivningen. For det har betydet, at jeg ikke længere er minister, og jeg kunne rigtig godt lide at være minister. Og især at være udviklingsminister, sagde Friis Bach dengang til Politiken.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få fat i Peter Lysholt Hansen for en kommentar om hans nye job.

Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen