Annonce:
Annonce:

Tulle i velfærdsoffensiv: Flyt dig, Løkke

Venstre skal skifte politik før valget - ellers bliver de tvunget til det bagefter, lyder det selvsikkert fra DF’s stærke mand

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Politik

Venstres statsministerkandidat Lars Løkke Rasmussen har to muligheder.

Enten opgiver han ’frivilligt’ grundpillen i Venstres økonomiske politik før næste folketingsvalg, eller også bliver Løkke tvunget til det efter valget.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl, der båret frem af fantastiske meningsmålinger nu i klar tale angriber Venstres politik om offentlig nulvækst og lavere selskabsskat.

DF-formanden har åbnet ballet i det politiske magasin Ræson, hvor han konstaterer, at ’Venstre vil rykke sig på nulvækst før eller efter et valg.’

Over for Ekstra Bladet slår han fast, at det faktum er uomtvisteligt.

- Ja, for når man sidder på regeringsmagten, eller er meget tæt på den, så er en offentlig vækst på omkring 0,8 procent nødvendig for, at det er holdbart, siger Kristian Thulesen Dahl.

Annonce:

Dansk Folkeparti kræver derfor en vækst i den offentlige sektor på 0,8 procent, hvilket Thulesen Dahl altså finder nødvendigt for at løse samfundets udfordringer på bl.a. ældre– og sundhedsområdet i fremtiden.

V: Han profilerer sig
Det er gruppeformand Kristian Jensen, der leverer Venstres reaktion på de offensive udmeldinger fra Kristian Thulesen Dahl.

Venstre-kronprinsen har blot skuldertræk tilovers for DF-formandens offensiv mod Løkkes tropper. Kristian Jensen kan dog ikke dy sig for at komme med en stikpille til Thulesen Dahl.

- Han profilerer sig som relativ ny formand for sit parti, og det skal han have lov til. Men det ændrer ikke ved Venstres politik, siger Venstre-manden til Ekstra Bladet.

Når alt kommer til alt, mener Kristian Jensen, at det skal lykkes de to store partier i blå blok at nå til enighed.

- Igennem ti år, hvor Venstre og konservative sad i regering, har Venstre og Dansk Folkeparti vist, at trods et forskelligt udgangspunkt så kan vi godt arbejde sammen.

Læs meget mere om Thulesen Dahls velfærdsoffensiv mod Løkke i EKSTRA:

Thulesen Dahl i offensiv mod Løkke: - Vi smider ikke håndklædet i ringen

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: