Bookmaker: Helle ryger før næste valg

Odds mod Thorning-Schmidt: Spilleselskab giver pengene 2,75 gange igen, hvis hun stadig er formand for Socialdemokraterne ved næste folketingsvalg

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Helle Thorning-Schmidt er nu så upopulær hos både vælgerne og det socialdemokratiske bagland, at hun trækker sig som formand og statsministerkandidat før næste folketingsvalg. Går hun ikke selv, så bliver hun væltet af sine egne.

Sådan lyder vurderingen hos spilleselskabet Betsafe, der kun giver pengene 1,40 gange igen, hvis Thorning er fortid som partiformand inden næste folketingsvalg. Til gengæld betaler Betsafe pengene tilbage hele 2,75 gange, hvis hun stadig er formand for Socialdemokraterne ved folketingsvalget.

Se også: Oprøret mod S-toppen breder sig

- Vi bygger vores odds på baggrund af den offentlige debat og information, som er tilgængelig. Men vi taler også selv med forskellige slags kilder. Det er vores job, at sætte odds på begivenheder, som optager folk - og det gør vi altså ikke kun på fodbold, siger oddssætter hos Betsafe, Thomas Holm, til Ekstra Bladet.

Han peger på, at Helle Thorning-Schmidt og Socialdemokraterne nærmest været i konstant modvind, siden de overtog regeringskontorerne i 2011.

Betsafe forventer derfor, at den danske statsminister enten væltes eller selv trækker sig fra posten som partiformand før næste valg.

- Meningsmålingerne ser dårlige ud, hun er upopulær i sit parti, hvilket blandt andet kommer til udtryk med kritik fra baglandet og flere borgmestre, forklarer han.

Se også: Helle alene i verden

- Som bookmaker er vi jo vant til at tænke taktisk, og her må vi sige, at den offentlige kritik fra både medier og bagland efterhånden har nået et leje, hvor Socialdemokraterne vil være bedst tjent med, at Helle Thorning-Schmidt giver faklen videre. Den uro, som vi oplever nu, vil formentlig kun stige frem mod et valg. Derfor forventer vi, at statsministeren enten vil tage konsekvensen og trække sig eller blive væltet af sine egne, siger Thomas Holm.

Han fremhæver også, at Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, har fået skudt en politisk karriere igang i hjemlandet, da han for nylig sikrede sig en Labour-kreds i det sydlige Wales, som med stor sandsynlighed sikrer ham plads i det britiske parlament.

Se også: Kinnock triumferer efter gyser: På direkte kurs mod parlamentet

Det peger ifølge Thomas Holm på, at Thorning vil satse på en karriere uden for Danmarks grænser.

Et synspunkt der flugter med et andet bookmaker-firma, Bet25, som for nylig satte odds 1,50 på, at Thorning afløser Catherine Ashton som EU's udenrigstalsmand til sommer.

0 kommentarer
Vis kommentarer