S-kandidat: Hellere Nyrup end Helle

Poul Nyrup er valgt til at sælge Jeppe Kofods valgkampagne - statsministeren skal ikke hjælpe

Helle Thorning-Schmidt startede sin politiske karriere i EU, og nu er hun statsminister i Danmark.

Det er dog ikke helt nok for Jeppe Kofod, der i stedet har valgt at få Poul Nyrup Rasmussen til at stille op til sine kampagne-billeder til EU-parlamentsvalget i maj.

Se også: Kofod genvalgt som spidskandidat

- Ja, det er rigtigt, at vi har fået Poul Nyrup Rasmussen til at stille op til fotografier, men det betyder ikke, at vi har aktivt har valgt statsministeren fra, siger spidskandidaten for Socialdemokratiet, Jeppe Kofod, til Ekstra Bladet.

Thorning i modvind
Kampagnebillederne er taget oven på længere tids kritik af Helle Thorning-Schmidt og regeringen. Og her har netop Poul Nyrup ikke holdt sig tilbage.

Senest er Dong-salget kritiseret af den tidligere statsminister, lige som Poul Nyrup har udtalt, at Socialdemokratiet efterhånden er mere for bankdirektører end rengøringsdamer.

Se også: Dagpenge-sagen: Mette F. banker Helle i intern magtkamp

Alligevel får han lov at stå bag Jeppe Kofod på kampagnebillederne.

- Der er ikke tale om en enten/eller-situation her. Jeg håber også, at jeg kommer til at få taget mange billeder sammen med statsministeren, siger spidskandidaten.

Erfaring frem for en statsminister
Jeppe Kofod understreger, at der derfor ikke er tale om et fravalg af statsministeren, men et tilvalg af Poul Nyrup.

- Poul Nyrup og jeg har kendt hinanden, lige siden han selv var statsminister sidst i 1990’erne, så for mig er det et naturligt valg. Han beviste jo også tydeligt gennem sit formandskab for De Europæiske Socialdemokrater, at han besidder mange af de samme værdier, som jeg står for, siger Jeppe Kofod.

Se også: Valgforvirring: Stem på Auken og støt Helveg...

Kandidaten håber derfor, at Poul Nyrups popularitet kan smitte af til hans egen kampagne.

- Lige nu har vi valgt Poul Nyrup, fordi han på den internationale bane har fungeret som en drivende kraft for socialdemokraterne, og det er vigtigt for mig at vise, siger spidskandidaten.

0 kommentarer
Vis kommentarer