Retssager om hunde sætter hundelov på pause

Hunde skal ikke anbringes på pensionater i månedsvis, mens retssager om aflivning kører, mener politikere

(Heribert Proepper/AP/POLFOTO/Arkiv)
(Heribert Proepper/AP/POLFOTO/Arkiv)

Politikerne på Christiansborg skal tilbage til udvalgslokalet og tænke over paragrafferne i de omstridte hundelove.

Det blev tirsdag resultatet, da de to hundelove L92 og L93 tirsdag skulle behandles i Folketingssalen.

Her skulle politikerne egentlig have stemt om en stribe ændringsforslag til lovene, som er blevet kritiseret for at indeholde et forbud mod bestemte hunderacer. Men det skete ikke:

- Lidt usædvanligt må jeg bede Folketinget om at standse behandlingen af de to lovforslag L92 og L93, de såkaldte hundelove, lød det fra Socialdemokraternes ordfører på området, Orla Hav, der fortsatte:

- Baggrunden er, at jeg har et håb om at finde en bedre løsning præget af hensynet til dyrevelfærd, end det der ser ud til at blive konsekvensen af afstemningen på det nuværende grundlag.

Ifølge Orla Hav skyldes hans anmodning to ændringsforslag til loven, som kunne være blevet vedtaget tirsdag. Hvis det var sket, ville det ifølge Orla Hav betyde, at hunde kunne risikere at blive anbragt i pensionat i månedsvis, mens en retssag kører.

I det ene af de to ændringsforslag står der: "Politiet kan også anbringe hunden i pension under sagens behandling, hvis politiet eller Rigspolitiets afgørelser indbringes for domstolene".

- Det er ikke udtryk for ordentlig hensyn til dyrenes tarv og velfærd. Jeg har et håb om, at udvalget vil se velvilligt på, at vi kan finde en bedre løsning, og det har jeg også et tilsagn fra ministeren om. I det lys beder jeg om, at vi standser behandlingen, siger Orla Hav.

Han fik støtte fra Venstre og De Konservative og ingen andre partier modsatte sig.

Nu skal politikerne så tilbage i udvalgslokalet for at finde en løsning. Her vil der formentlig også blive fornyet kamp om selve forbuddet mod nogle hunderacer.

- Der er tale om et forbud, der savner saglig begrundelse og rammer forskellige racer vilkårligt. Derfor bør det afskaffes, siger Enhedslistens Per Clausen i en kommentar.

Lovforslaget indeholder et forbud mod besiddelse og avl af 13 hunderacer og præciserer samtidig bestemmelsen om aflivning af hunde, der har skambidt mennesker eller andre hunde.

0 kommentarer
Vis kommentarer