Annonce:
Annonce:

Lars Løkke får smæk i det jyske

Venstres formand måtte undskylde i et læserbrev, at han var lige kæk nok, da han udtalte sig om ny motorvej

Lars Løkke Rasmussen måtte bide i det sure æble og skrive et læserbrev i Viborg Stifts Folkeblad, hvor han erkendte, at han nok havde været en anelse for kæk. (Foto: Polfoto)
Lars Løkke Rasmussen måtte bide i det sure æble og skrive et læserbrev i Viborg Stifts Folkeblad, hvor han erkendte, at han nok havde været en anelse for kæk. (Foto: Polfoto)
Annonce:
Følg Politik

Lars Løkke Rasmussen er havnet i slagsmål med sine egne partifæller i det jyske.

De er rasende over, at deres partiformand under et besøg i Viborg fornylig lagde afstand til planerne om en ny motorvej i det midtjyske.

– Der er jo ikke meget erhvervsfremme i at bygge en Hærvejs-motorvej til at transportere smågrise til opfedning og slagtning i Tyskland og Polen, sagde Løkke til Viborg Stifts Folkeblad.

Midt- og Vestjylland hører ellers til Venstres højborge, hvor V-vælgere skal have transporteret grise og alt muligt andet videre. Og Løkkes udtalelser fik da også Venstres gruppeformand i Viborg byråd, 1. viceborgmester Nina Hygum, til at fare i blækhuset.

Hun skrev i et læserbrev, at ’jeg på det kraftigste tager afstand til den attitude, som Venstres formand med sine udtalelser her udviser over for det midtjyske erhvervsliv’.

Annonce:

Ekstra Bladet ville gerne have haft en uddybende kommentar fra Nina Hygum, men hun har ikke svaret på avisens telefoniske henvendelse på hendes mobiltelefon.

Sølle og principløs

Også på leder-plads var der kritik af Løkke, og Venstre-formanden fik også det glatte lag i den lokale ugeavis, Gudenådalens Avis, som også dækker den kreds hvor Venstres transport ordfører og motorvejsforkæmper Kristian Pihl Lorentzen er opstillet.

Ugeavisen skælder ud over, at Lars Løkke Rasmussen ikke bakkede Kristian Pihl Lorentsen godt nok op. Det giver følgende svada i avisen:

- Alle ledere kan få brug for at korrigere deres medarbejdere. Ordentlige ledere gør det imidlertid under fire øjne. Ikke imens alverden bivåner.

Annonce:

- Men er det ikke også sådan, vi har lært lille Lars fra Græsted at kende? Et sølle, principløst magtmenneske, der mangler vitale komponenter i sit moralske kompas, hvorfor han gang på gang plasker rundt i et bilags-søle, hvor Venstres formand absolut ikke bør befinde sig. Han er tilmed en dårlig leder, skrev Gudenådalens Avis.

Lidt for kæk

Debatten fik så pludselig statsministerkandidaten til selv at indrykke et læserbrev og en halv undskyldning i lokalpressen:

– Lad mig til en start slå fast, at kommentaren måske blev en anelse for kæk, skriver Løkke men slår så samtidig fast, at han ikke vil love en ny Hærvejsmotorvej, før han ved, om han også kan levere den, og at Venstres fokus lige nu er at få nedsat skatter og afgifter for at få styrket konkurrence-evnen.

Ekstra Bladet ville gerne have haft en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen, men han har ifølge sine rådgivere ikke yderligere at sige.

Engell: Helle ude i kuldenTulles fætter skifter til Løkke

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: