Mette F.: Stop ensidig kritik af Thorning

Beskæftigelsesministeren opfordrer til at stoppe den 'ensidige kritik' af statsminister Helle Thorning-Schmidt

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen opfordrer til at stoppe den 'ensidige kritik' af statsminister Helle Thorning-Schmidt. (Foto: Linda Johansen)
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen opfordrer til at stoppe den 'ensidige kritik' af statsminister Helle Thorning-Schmidt. (Foto: Linda Johansen)

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) opfordrer nu til at stoppe den "ensidige kritik" af statsminister Helle Thorning-Schmidt(S). Det siger hun i mail til Ritzau.

Dermed rykker Mette Frederiksen nu ud med et forsvar for Socialdemokraternes pressede formand:

- Jeg vil kraftigt opfordre til at stoppe den ensidige kritik af vores formand og statsminister Helle Thorning-Schmidt, der ikke mindst er skabt af mediernes trang til at botanisere i særligt Socialdemokratiets indre liv, siger Mette Frederiksen.

I de seneste uger er den interne kritik af S-toppen taget til i Socialdemokratiet, hvor flere har beskyldt statsministeren for ikke at lytte til befolkningen og til baglandet.

Reformer af dagpenge, lettelser af selskabsskatten og den omstridte børnecheck til EU-borgere har også skubbet på den interne kritik.

Mette Frederiksen mener dog, at kritikerne glemmer den situation, Danmark har befundet sig i, mens Helle Thorning-Schmidt har været statsminister:

- Selvom det selvsagt er svært at lede Danmark i en krisetid, er hun som statsminister gået forrest og har sikret, at Danmark har fået styr på vores fælles økonomi og igen skaber arbejdspladser, så arbejdsløsheden nu er begyndt at falde, siger Mette Frederiksen.

Fredag skal Helle Thorning-Schmidt som formand for Socialdemokraterne møde partiets hovedbestyrelse og kredsformænd i Svendborg. Her skal Thorning forsøge at vende stemningen partiet.

I sin skriftlige kommentar dagen før mødet opfordrer Mette Frederiksen til, at kanonerne nu rettes ud af båden mod den borgerlige opposition:

- Vi bør som parti fortsætte vores hårde arbejde for et mere retfærdigt Danmark og rette fokus på vores hovedmodstandere - Venstre og Dansk Folkeparti.

- Tænk blot på at Venstre vedvarende insisterer på at de vil tage fire milliarder kroner fra de arbejdsløse uden at forklare hvordan. De vil et andet Danmark - et på alle måder fattigere Danmark, siger Mette Frederiksen.

0 kommentarer
Vis kommentarer