Engell: Oprøret mod Helle T. breder sig

Helle Thorning-Schmidt skal håbe på et top-job i EU, ellers bliver 2014 et særdeles hedt år for statsministeren, vurderer Hans Engell, efter en række lokalformænd stiller sig frem og kræver hendes afgang

Helle Thorning-Schmidt i folketingssalen. (Foto: Polfoto/Jens Dresling)
Helle Thorning-Schmidt i folketingssalen. (Foto: Polfoto/Jens Dresling)

- Oprøret breder sig.

Så klar er analysen fra Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell, efter 13 navngivne socialdemokrater står frem og kræver hendes afgang inden næste valg.

- Det går ikke med den nuværende formand. Helle har ikke vist sig som den leder, der er brug for, og hun har slet ikke formået at markere en socialdemokratisk politik, siger eksempelvis lokalformanden Jan Wolfram fra Tornved - Jernløse til DR Nyheder.

Hans Engell understreger, at den offentlige kritik fra statsministerens egne rækker svækker hende yderligere.

- Det alvorlige er, at det tegner et billede af en partiformand, der har mistet grebet om sit eget parti, konstaterer han.

EU-job kan blive Helles redning
På baggrund af det vurderer den tidligere konservative justitsminister, at Helle Thorning-Schmidt kan se frem til et yderst problematisk år. Måske bliver det endda svært for hende at holde sin post som partiformand og statsminister helt frem til sommeren.

- Det er svært at se, hvordan det kommende år frem til folketingsvalget vil forme sig for Helle Thorning-Schmidt. Jeg tror, der vil være nogenlunde låg på gryden frem til juli, fordi alle afventer og ser, om Thorning får et job i EU. Det vil holde de tungeste folk i partiet tilbage fra at kritisere hende, siger han.

- Men hvis hun bliver på statsministerposten til sommer, så tror jeg, det bliver et meget livligt og alvorligt efterår. Og så kan den socialdemokratiske kongres til efteråret blive en total gyser, lyder det fra Hans Engell.

Statsministerens redning kan dog let blive, at ingen af hendes partifæller ønsker at stille op til et nederlag mod Lars Løkke og den borgerlige opposition.

- Der er ikke nogen, som stiller op til et kampvalg mod Helle Thorning, understreger Hans Engell.

Én de 13 lokalformænd fremhæver ligeledes, at et EU-job til Thorning kan være en god ting.

- Og det ville heller ikke skade partiet, hvis hun trak sig i god tid. Jeg frygter at partiet bliver mindre og mindre, hvis hun sidder ved tøjlerne til næste valg, og så er der kun borgerlig politik tilbage, siger Conny Mølbach Krogh, lokalformand for Guldborgsund Vest, til DR Nyheder.

0 kommentarer
Vis kommentarer