Oprøret breder sig: S-lokalformand: Smut Helle

Rækken af utilfredse socialdemokrater vokser hele tiden

Martin Frederichsen (til højre) deler roser og socialdemokratiske  valgpjecer ud ved Avedøre Station under kommunalvalgkampen. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Martin Frederichsen (til højre) deler roser og socialdemokratiske valgpjecer ud ved Avedøre Station under kommunalvalgkampen. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Koret af kritiske socialdemokrater, der vil af med statsminister Helle Thorning-Schmidt, vokser dag for dag.

Torsdag forsøgte S-formanden at lukke munden på kritikerne ved at garantere, at hun bliver ved magten frem til og under næste valg.

Men de åbenmundede kritikere er ikke sådan at gøre tavse.

Martin Frederichsen er nyvalgt formand for Socialdemokraternes afdeling i københavner-forstaden Avedøre.

Smut dog
Over for Ekstra Bladet gør han klart, at han håber, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen overtager både formands- og statsministerposten, inden vælgerne høres næste gang.

- Jeg er hverken fan af Helle Thorning eller Bjarne Corydon. Jeg kan godt lide Mette Frederiksen, konstaterer han.

Hans melding kommer oveni, at 13 andre navngivne lokalformænd onsdag aften stod frem i DR Nyheder med samme opfordring til deres partiformand.

- Er du enig i, at Helle Thorning bør finde noget at lave inden valget?

- Ja, det er jeg

Se også: Helle: Uro i mit parti? Nej...Se også: Mette F.: Stop ensidig kritik af Thorning

- Hvorfor?

- Vælgerne har mistet tilliden til hende. Og jeg tror, det bliver svært for hende at vinde den tilbage.

Martin Frederichsens mærkesager er kampen for arbejdspladser og mod social dumping. Derudover tilhører han Arbejdsnetværket i Socialdemokratiet under ledelse af MF Leif Lahn Jensen, som kræver flere rigtige arbejdere til tops i partiet.

- Hvad er i dine øjne partitoppens problem?

- Jeg mener, de har glemt de almindelige mennesker. Jeg mener ikke, de tager hensyn til almindelige lønmodtagere, hvad vores behov er, og hvad de ikke er. Jeg synes, de tænker for abstrakt. Og nogle gange for langsigtet.

Helle, vend på en tallerken
- Jeg mener ikke, man løser arbejdsløsheden ved at gå ind og skære i de beløb, vi giver til dem uden for arbejdsmarkedet. Det skaber vi jo ingen arbejdspladser af. Jeg synes, de skal til at tænke noget mere på den politik, vi gik til valg på. Fair Løsning, som Bjarne Corydon selv var foregangsmand for. Det er den politik, jeg gerne vil have, vi fører.

- Derfor siger jeg også, at jeg godt kan ændre mening og bakke op om Helle Thorning, hvis hun altså vender på en tallerken og fører en anden politik. Men som det er nu, kan jeg ikke stå på mål for den politik, der bliver ført.

Martin Frederichsen fortæller i øvrigt om et Socialdemokrati, hvor de lokale medlemmer er splittet op i to fraktioner. En halvdel, som støtter Helle og ledelsen. Og en halvdel, som kræver udskiftning.

- Bare i vores afdeling er medlemmerne delt i to grupperinger. Dem for og imod Helle, forklarer han.

Også beskæftigelsesminister og Mette Frederiksen blandede sig torsdag i debatten. Til Ritzau siger hun:

- Jeg vil kraftigt opfordre til at stoppe den ensidige kritik af vores formand og statsminister Helle Thorning-Schmidt, der ikke mindst er skabt af mediernes trang til at botanisere i særligt Socialdemokratiets indre liv, siger hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer