Thorning: Det er en vanskelig situation

Statsminister Helle Thorning-Schmidt erkender, at baglandets frustration skaber besvær for partiet

(Foto: Ole Frederiksen)
(Foto: Ole Frederiksen)

Helle Thorning-Schmidt erkender, at baglandets kritik af S-ledelsen er problematisk for partitoppen. Det skete i aften fredag, inden statsministeren skulle mødes med Socialdemokraternes hovedbestyrelse, hvorfra flere af de mest kradsbørstige kommentarer om partiets nuværende krisesituation er kommet. Særligt fra de kredsformænd, der er med på mødet, som foregår i skrivende stund på Hotel Christiansminde i Svendborg.

- Vores kredsformænd er med. Og som I også kan se, er der meget frustration. Det er også en vanskelig tid for Socialdemokraterne. Og jeg tror, det bliver rigtig godt at få talt sammen i aften.

- TV2 har en historie på deres hjemmeside, hvor Thorning-tro kilder placerer ansvaret for den omsiggribende kritik hos Mette Frederiksen og Sass Larsen, som dem der har orkestreret det. Mener du også det?

- Nej. Det gør jeg overhovedet ikke. Og jeg ved ikke, hvor det der kommer fra. Men jeg er overhovedet ikke enig i det.

- Hvad skyldes den blæst, der har været om din person den seneste uges tid?

- Det skyldes en frustration primært over målingerne. Og så er der også nogle af de ting, vi har gjort, som ikke alle er enige. Og sådan er det også nogle gange, når man træffer beslutninger.

- Hvad vil du sige til dit bagland i dag?

- For det første vil jeg lytte. Det er jo også et møde, hvor vi skal snakke. Men dybest set vil jeg stå på mål for den retning, vi har lagt for Danmark. Den har ført Danmark et andet sted hen, end den krise, vi overtog. Bare i 2013 er der kommet 20.000 flere mennesker på arbejdsmarkedet. Det skal bunde i en sund økonomi, men hvor vi også har velfærden med os.

- Du siger, at frustrationen er over målingerne. Men kredsformændene kritiserer jo også det gab, der er mellem toppen og bunden af partiet. Hvad synes du om lige netop det?

- Der er i hvert fald grund til at lytte til den kritik, der måtte være. Men dybest set synes jeg, at der er rigtig meget af den politik, vi fører, der understreger, at vi rent faktisk lytter til baglandet og vælgerne. Der går jo en lige linje fra det, mange af vores vælgere mener om social dumping til den kamp, vi fører i mod det. Der er rigtig mange, der har været bekymret for, at mennesker lever i fattigdom: vi har afskaffet kontanthjælpsloftet.

- Hvor frustreret er du? Der har jo dybest set været krise i lang tid med historisk dårlige målinger. Og der bliver talt om den største krise i Socialdemokraterne siden 1800-tallet. Så langt kan ingen af os huske tilbage…

- Jo. Kun Hans Engell. Han var der…

Se også: Engell om total S-krise: Værste siden 1800-tallet

- … Men er det en tiltagende frustration for dig?

- Jeg tror ikke, jeg kan beskrive det på den måde. Vi har også haft bedre målinger. Så det går op. Og det går ned. Jeg vil helst have, det går op. Og jeg tror også stadig, vi har en god mulighed for at vinde valget. For det er stadig retning og resultater, der tæller for vælgerne. De kommer også til frem mod valget at kunne se forskel på politikken. Og det tror jeg også, vi kan få fortalt, hvis vi lægger os i selen.

0 kommentarer
Vis kommentarer