Frank J: Alle tørster efter ny politik

Der skal lægges en ny kurs for Socialdemokraterne. Overborgmester Frank Jensen efterlyser opgør med regeringens krise-politik. Også gruppeformand Henrik Dam Kristensen rækker hånden ud til kritikerne ved krisemøde på Fyn

Frank Jensen ankommer til krisemødet i Socialdemokraterne (Foto: Ole Frederiksen)
Frank Jensen ankommer til krisemødet i Socialdemokraterne (Foto: Ole Frederiksen)

Frank Jensen pakkede bestemt ikke sit partis problemer ind, da han ankom til krisemøde i Svendborg.

- Enhver kan se, at Socialdemokraterne står for dårligt i meningsmålingerne, og det reagerer folk på. Det gør jeg også selv. Det gør mig ked af det, ligesom Socialdemokrater over det ganske land, siger partiets næstformand og overborgmester i København Frank Jensen på vej ind til hovedbestyrelsesmødet, som det kriseramte regeringsparti netop nu holder i Svendborg.

Frank Jensen lægger samtidig – inden mødet med hovedbestyrelsen - afstand til den økonomiske politik, som regeringen indtil nu har ført, hvor mantraet har været den ’nødvendige politik’ og en række upopulære reformer.

- Jeg taler med baglandet hver eneste dag. Vi taler om alvoren i situationen, og det er klart, at alle mennesker tørster efter, at politik består af andet end blot krisestyring. Og nu skal Socialdemokraterne bruge tid og kræfter på at folde en politik ud, der består af andet end at føre Danmark sikkert ud af krisen, siger Frank Jensen.

Se også: Derfor kradser S-krisen: Her er alle Thornings lortesagerSe også: S-krisemødet er startetSe også: Engell om total S-krise: Værste siden 1800-tallet

Kursen taler vi om
På spørgsmålet om regeringens kurs er forkert, svarer den socialdemokratiske næstformand:

- Kursen taler vi hele tiden om. Det skal vi også i dag. Vi tilpasser vores kurs, men det er svært at regere i en krisetid, forklarer han, men erklærer samtidig sin støtte til Helle Thorning.

- Helle er en dygtig formand og statsminister. Vi skal holde sammen og stå sammen om vores formand og vores statsminister. Men det er klart, at når vi ser på meningsmålingerne, så ligger vi for lavt. Vi kan gøre meget for at ændre det, siger han.

Henrik Dam
Henrik Dam Kristensen valgte også at tale med Ekstra Bladet kort inden krisemødet begyndelse.

- Synes du, at mange af de her stærkt, stærkt kritiske kredsformænd har nogle pointer?

- Jamen når de siger det, og vi har de målinger, vi har. Så har de selvfølgelig også nogle pointer. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at vi taler med dem og tager det alvorligt. Men det det handler om for os er at komme gennem det her med orden i økonomien. Ellers betaler de svageste, siger Henrik Dam Kristensen.

- En af ankerne er, at gabet mellem top og bund i Socialdemokraterne er alt for stort. Du snakker selv om, at nogle gange er problemer med at få formidlet jeres politik. Er det nogle af de pointer, de måske har?

- Der er i hvert fald en ting, vi skal tage på os: Vi har ikke været gode nok til at komme ud og tage den her snak. Den her kommunikation har ikke været tæt og god nok. Det skal vi i hvert fald blive bedre til, lyder det fra gruppeformanden.

Glæder mig
- Hvad siger du til, at Socialdemokraterne er i krise?

- Socialdemokratiet er udfordret. Og jeg glæder mig til at tale med og høre kredsformændene i dag. De er hjørnestenene i det her foretagende, så det glæder jeg mig til, siger han.

- I har en kurs, som ikke engang jeres eget bagland bakker op om. Hvad siger du til det?

- Det er en meget dramatisk fortolkning af det. Men alle erkender det helt overordnede, nemlig at Socialdemokraterne og regeringen er lykkedes med at holde hånden under beskæftigelsen. Og ført os igennem krisen, påpeger Henrik Dam Kristensen.

1 af 2 Henrik Dam Kristensen ankommer til krisemødet i Socialdemokraterne (Foto: Ole Frederiksen)
2 af 2 Frank Jensen ankommer til krisemødet i Socialdemokraterne (Foto: Ole Frederiksen)
0 kommentarer
Vis kommentarer