Integrationskommission deler integrationsarbejdere

Forskere efterlyser integrationskommission, men integrationsarbejdere er uenige om ideen

Halvdelen af ikke-vestlige indvandrere er på arbejdsmarkedet, og børn med indvandrerbaggrund er i gennemsnit to års skolegang bagud.

Det får forskere til at sige, at integrationen har slået fejl og efterlyse en integrationskommission, skriver Jyllands-Posten søndag.

Men Hakima Lasham Lakhrissi, der er leder af Vestegnens Indvandrer Kvindecentret og har siddet i integrationsrådet i Albertslund Kommune, mener ikke, at det er den rette vej at gå.

- Jeg anerkender, at der er indvandrere, der hænger fast i en kulturel og social arv, og som har brug for en stærk hånd til at hive dem ud. Men den stærke hånd kan ikke være en kommission. Det skal komme fra de mennesker tæt på dem, som de har tillid til, siger hun til Ritzau.

Hun mener, at en kommission af eksperter vil være for langt fra virkelighedens problemer, og hun mener ikke, at det vil være bedre at nedsætte en kommission bestående af integrationsarbejdere som hende selv.

- Mange projekter har allerede meget erfaring og adgang til målgruppen, så jeg tror ikke, at en kommission vil kunne måle sig med de projekter, der allerede er i gang, siger hun.

Katina Ali Rasmussen, der er integrationskonsulent hos integrationskonsulenterne.dk, er ikke enig med Hakima Lasham Lakhrissi.

Hun mener, at en integrationskommission er en god idé, men under den forudsætning, at integrationsarbejdere eller andre, der har praktisk erfaring og førstehåndskendskab til integrationsproblemerne, inddrages.

- Hvis man kun gør det på et højt analytisk og akademisk niveau, så tvivler jeg på, at det hjælper, siger hun.

Både Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen, og SF's retsordfører, Karina Lorentzen, bakker op om en integrationskommission.

Integrationsminister Manu Sareen (R) benægter ikke, at integrationen har fejlet, men han afviser, at der er behov for at nedsætte en kommission.

0 kommentarer
Vis kommentarer