Social dumping: Fuskere fortsætter for skattekroner

Fik bod på 18,8 millioner for lønfusk, men arbejder i det skjulte videre for Københavns Kommune. Hvis du ved noget, så skriv til 1224@eb.dk eller pma@eb.dk

Brødrene Bohn bruger metoder, der ligner konkursrytteri - og Skimmelfrit.dk har adresse på Charlottenlund Travbane. Foto: Per Mathiessen
Brødrene Bohn bruger metoder, der ligner konkursrytteri - og Skimmelfrit.dk har adresse på Charlottenlund Travbane. Foto: Per Mathiessen

Trods en historisk stor dom for svindel med løn til polske arbejdere fortsætter brødrene Ole og Per Bohn med at levere polsk arbejdskraft til byggeri for Københavns Kommune.

Ekstra Bladets besøgte i går endnu et børnehavebyggeri, hvor Københavns Kommune er bygherre.

Foran pladsen på Rørsangervej 78 i København NV holdt en varevogn med firmanavnet Skimmelfrit. dk, som er et af flere selskaber, der er kontrolleret af Ole og Per Bohn. Indendørs var to polske håndværkere ved at sætte fliser op.

Ifølge flere danske håndværkere, som Ekstra Bladet talte med på byggepladsen, har de polske arbejdere og bilen været fast inventar i mindst en måned.

Se også: Polakker underbetalt med skattekroner

Firma-finte
I den første uge af februar - kort før brødrene Bohns selskab Our House A/S blev dømt til at betale 18,8 millioner kroner i bod til deres polske ansatte - kontaktede Per Bohn byggeriets hovedentreprenør Henning Dyrlund Sørensen og aftalte, at brødrenes entreprise på børnehaven skulle fortsætte uændret i et nyt selskab ved navn Climahouse.

Per Bohn benægter dog nu overfor Ekstra Bladet, at han har noget med Climahouse at gøre.

- Det kan jeg ikke hjælpe dig med. Hvis der er et problem med det, så har vi heldigvis både en dømmende og udøvende magt, siger han.

Konkurs-ryttere
Men telefonnummeret, som Ekstra Bladet har fanget ham på, tilhører det nystiftede Climahouse - og er det samme som Per Bohn havde, da han var chef i det nu dømte selskab, der er under konkurs.

Brødrene Bohn har en lang række af konkursramte og tvangsopløste selskaber bag sig. Selskaberne skifter også hyppigt både firmanavn, direktører og adresser.

Faglig sekretær i 3F, Silas Grage, kalder det ' sørgeligt, men forventeligt', at brødrene Bohn fortsætter på kommunale byggepladser.

- Vi vil bede kommunen om en redegørelse for, hvor mange ansatte der har været på pladsen og under hvilke arbejdsforhold. Det er de samme folk, som står bag, så vi må forvente, at der har været de samme uregelmæssigheder som tidligere, siger han.

Frank Jensen: Vi kræver svar
Den redegørelse kan komme hurtigt. Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), har nemlig allerede besluttet, at kræve en forklaring fra byggeriets hovedentreprenør, Dyrlund Sørensen.

- På baggrund af Ekstra Bladets oplysninger vil vi med det samme bede hovedentreprenøren om at dokumentere, at arbejdsforholdene er i orden hos underentreprenøren, siger han i en skriftelig kommentar via sin pressechef.

- Heldigvis har vi en arbejdsklausul. Det er hovedentreprenøren, som skal kunne dokumentere, at forholdene er i orden. Er forholdene ikke i orden, så tilbageholder vi penge på byggeriet, fastslår Frank Jensen.

Hvis du ved noget, så skriv til 1224@eb.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer