Politikere er magtesløse overfor rockerborge

Det er "pokkers ærgerligt", men man kan ikke gøre noget. Rockere kan ikke smides ud, fastslår justitsminister

Danskere, der bor tæt på en rockerborg, må indstille sig på, at deres naboer ikke bliver tvunget væk med hjælp fra politikerne på Christiansborg.

Det står endnu en gang klart, efter at justitsminister Karen Hækkerup (S) onsdag var i samråd om den konkrete sag fra Vanløse, hvor naboer protesterer mod en rockerborg, som ligger midt inde i et parcelhuskvarter.

I 10 år kunne VK-regeringen ikke stoppe rockerne, og nu kommer samme melding fra SR-regeringen:

- Jeg synes, det er pokkers ærgerligt, at vi ikke kan smide dem ud. Jeg kan godt forstå, at man ikke har lyst til at være nabo til det menageri. Men de har ret til at have en bolig, siger Karen Hækkerup.

Hun henviser til, at grundloven forhindrer, at politikerne kan lovgive mod rockerborge.

- Selvom jeg synes, det er ærgerligt, så er jeg nødt til at forholde mig til, hvad Rigsadvokaten siger, og hvad vi kan gøre i forhold til grundloven, siger Karen Hækkerup.

Rockerne har selv henvendt sig til Københavns Kommune for at høre, om de kan få hjælp til at flytte væk fra parcelhuskvarteret til et industriområde. Det er nu op til kommunen at afgøre, hvordan man vil reagere på det, fastslår Karen Hækkerup.

Hun vil ikke kommentere, om det overhovedet er en god idé for en kommune at indgå i forhandlinger med rockere.

- Vi har kommunalt selvstyre. Det må være op til Københavns Kommune at afgøre, siger Karen Hækkerup.

Spørgsmål: Kan du forstå, hvis der er nogen, der tænker, at rockere har langt flere rettigheder i det her land, end almindelige mennesker har?

- Ja, det kan jeg godt forstå. Og hvis du spørger mig helt ærligt, så ville jeg også tænke, hvorfor pokker er det, at de her mennesker, der går rundt og generer os alle sammen, skal have så mange rettigheder.

- Men der er det bare så ærgerligt, at jeg har den post, jeg har. For som justitsminister bliver man nødt til at sørge for, at lovgivningen ikke er i strid med grundloven, siger Karen Hækkerup.

Hun vil nu nedsætte et udvalg på området - men det skal ikke se på grundloven:

- Udvalget skal ikke arbejde med de ting, der er afgjort 100.000 gange i forhold til grundloven. Det skal se på, hvordan man kan blive endnu bedre til at hjælpe og samarbejde, men det skal ikke se på grundloven, siger Karen Hækkerup.

Fakta: Omstridt rockerborg holder stand

Efter flere måneders kamp om at fjerne en omstridt rockerborg i Vanløse, opgiver Københavns Kommune nu at gøre mere i sagen. Kommunens Teknik- og Miljøudvalg tager Miljø- og Naturklagenævnets underkendelse af forbuddet mod rockerborgen til efterretning.

* 7. oktober: Et enstemmigt flertal i Københavns Kommunes teknikudvalg vedtager at prøve at sætte rockere ud af villaen på Tudskjærvej i Vanløse.

* 11. oktober: Københavns Kommune sender et officielt påbud til rockerborgens beboere om, at de skal efterkomme den tinglyste servitut fra 1918, der fastslår, at villaen kun må bruges til familiebolig.

* 14. oktober: For anden gang på under to uger får formanden for grundejerforeningen på Tudskjærvej i Vanløse sine ruder knust af ukendte gerningsmænd.

* 7. december: Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune beslutter, at rockerne på Tudskjærvej skal forlade villavejen i Vanløse ved årets udgang.

* 31. december: Ejeren af rockerklubhuset i Vanløse klager over kommunens afgørelse til Natur- og Miljøklagenævnet.

* 3. april: Natur- og Miljøklagenævnet underkender Københavns Kommunes afgørelse, som forbyder rockergruppen Bandidos at benytte huset på Tudskjærvej i Vanløse som klubhus.

* 7. april: Teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune tager Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse til efterretning, og man opgiver at gøre mere i sagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer