S-profil: Messerschmidt stjæler igen

Nu er den gal igen med Morten Messerschmidts lange fingre i politik, siger Socialdemokraternes spidskandidat til EU-valget Jeppe Kofod. DF'eren siger omvendt, at Kofod skal glæde sig over opbakningen - og at han i øvrigt er velkommen til at kopiere løs af DF-forslagene

Jeppe Kofod er træt af, at Morten Messerschmidt stjæler hans gode politiske ideer, siger han til Ekstra Bladet.(Arkivfoto: Benjamin Kürstein).
Jeppe Kofod er træt af, at Morten Messerschmidt stjæler hans gode politiske ideer, siger han til Ekstra Bladet.(Arkivfoto: Benjamin Kürstein).

Nu er den gal igen med Morten Messerschmidt og tyveri af politiske ideer.

Det siger socialdemokraternes spidskandidat til EU Jeppe Kofod til Ekstra Bladet.

- Det er synd for Morten Messerschmidt, at han igen bliver nødt til at stjæle sine forslag fra andre. Hvis han nu brugte lidt mindre tid på facebook og lidt mere tid på politisk arbejde kunne han måske komme med sine egne forslag en dag, siger Jeppe Kofod til Ekstra Bladet.

Sagen handler om et forslag mod social dumping.

Se også: Social dumping: Fuskere fortsætter for skattekroner

I slutningen af marts måned præsenterede Jeppe Kofod ideen om på europæisk plan at hænge virksomheder ud på en offentlig liste, hvis de har dom for grov og bevidst snyd med ansættelsesforholdene.

'På den måde kan man også sortere de brodne kar fra de reelle virksomheder', sagde Jeppe Kofod til Jyllands-Posten 26. marts.

Dengang havde DF-spidskandidaten Morten Messerschmidt ikke meget tilovers for sin 'konkurrents' ide, som han betegnede som 'helt virkningsløs'. Men i går præsenterede Morten Messerschmidt så pludselig den sorte liste som en måde, hvor forbrugerene 'let kan navigere', når det handler om at undgå virksomheder, der benytter sig af social dumping.

Se også: Hæng dem ud for svindel

- For en uge siden kritiserede Messerschmidt forslaget om at hænge løndumpere ud i offentligheden for at være uden effekt. Og i dag er han blevet så glad for forslaget, at han præsenterer det som sin egen ide. Jeg synes det er fint, hvis han vil være med til at lave politisk arbejde frem for kun at råbe højt, siger Jeppe Kofod.

- Men jeg kan blive i tvivl om, hvad Messerschmidt vil. Først siger han det ene, og så det andet. Han har ikke løftet en finger i kampen mod løndumping de sidste fem år. Men når der er valg, så bliver han pludselig meget aktiv i den kamp. Messerschmidt ved man hvor man har. Der hvor han kan lugte en folkestemning, siger han.

Se også: Joachim B. Olsen: Social dumping er godtSe også: Samuelsen: Heller ikke tid til social dumping

Morten Messerschmidt tager anklagerne med ro. Han opfordrer Jeppe Kofod til at glæde sig over, at de to politikere er enige, fordi det så bliver lettere at føre ideen ud i livet.

'Kan du ikke fortælle den gode Kofod, at i politik handler det om at få opbakning til sine forslag. Så hvis han mener, vore ideer er ens, skal han glæde sig. Han er iøvrigt velkommen til at kopiere et hvilket som helst af mine forslag - frit valg: velfærdsforbehold, grænsekontrol, østaftalen genindført. Han skal bare køre løs..!' skriver Morten Messerschmidt i en sms til Ekstra Bladet.

De to spidskanidiater røg også i totterne på hinanden for en måneds tid siden. Dengang handlede det om 'ophavsretten' til initiativet om at stoppe EU's rejsecirkus.

Se også: Messerschmidt om EU-kolleger: Tudeprinsesser og fallerede borgmesterkandidater

1 af 2 Glæd dig over, at jeg giver dig opbakning til forslaget, siger Morten Messerschmidt. (Arkivfoto: Henning Hjorth).
2 af 2 Jeppe Kofod er træt af, at Morten Messerschmidt stjæler hans gode politiske ideer, siger han til Ekstra Bladet.(Arkivfoto: Benjamin Kürstein).
1 kommentar
Vis kommentarer