V og K vil flytte børnechecken væk fra skatteområdet

V og K vil have undersøgt, om det giver mulighed for værnsregler, hvis børnecheck flyttes til socialsystemet

Venstre og Konservative foreslår at flytte udbetalingen af børnepenge fra skattesystemet til socialsystemet.

Det siger Venstres Claus Hjort Frederiksen efter forhandlinger i Skatteministeriet mandag om, hvordan man i Danmark skal udbetale børnepenge til borgere fra andre EU-lande, som kommer til landet for at arbejde.

- I lyset af diskussionen af børnechecken i skattesystemet kunne vi så ikke arbejde med, at forslaget blev taget ud af skattesystemet?

- Altså nu lægger vi det over i socialsystemet og ser, hvilke muligheder det giver for at arbejde videre med værnsregler, siger Claus Hjort Frederiksen.

Dermed henviser han til, at et helt centralt krav fra de borgerlige partier er et værn imod, at EU-borgere kan komme til landet for at arbejde og derefter sende en dansk børnecheck ud af Danmark til børnene i hjemlandet.

- Regeringen argumenterer hele tiden med, at fordi børnechecken er en del af skattesystemet, så kan man ikke lave værnsregler. Derfor synes, vi at man skal prøve at tage det ud af skattesystemet og lave en særskilt ordning, siger Claus Hjort Frederiksen.

En mulighed kunne være, at EU-borgere får hjælp til at betale pasning af deres børn i Danmark. Det vil sikre, at pengene kun går til børn, som rent faktisk er i landet.

Claus Hjort Frederiksen vil dog afvente notater fra skatteminister Morten Østergaard (R), før han tager stilling til, hvordan en ny model for børnechecken konkret kan se ud. Samme melding kommer fra De Konservatives Brian Mikkelsen:

- Vi har kastet en ny idé på bordet, men svaret fra regeringen var det samme: Man vil undersøge, analysere og man vil følge (sagen). Vi fik ikke nogen som helst konkrete svar på, hvad man vil gøre, siger Brian Mikkelsen.

- Men hvad betyder det for modtagerne af børnechecken, at I vil flytte det over i Socialministeriet?

- Det er det, vi skal have analyseret nu, siger Brian Mikkelsen og tilføjer:

- Hvis det ligger i skattesystemet, så er der en EU-forordning, der siger, at man skal have mulighed for at sende det ud af Danmark. Hvis man i stedet putter det i socialsystemet, så vil tilskuddet høre til i Danmark. Det skal vi have undersøgt.

0 kommentarer
Vis kommentarer