Hovsa Helle: England vil stramme børnechecken

Taler Helle Thorning-Schmidt slet ikke med sin engelske kollega David Cameron, spørger Venstres arbejdsmarkedsfører Hans Andersen

Venstres arbejdsmarkedsordfører Hans Andersen undrer sig over, om statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) taler med sin engelske kollega David Cameron, når de mødes. (Foto: Jens Dresling)
Venstres arbejdsmarkedsordfører Hans Andersen undrer sig over, om statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) taler med sin engelske kollega David Cameron, når de mødes. (Foto: Jens Dresling)

Hvis det står til den konservative engelske finansminister George Osborne, skal EU borgere fra 1. juli have boet mindst tre måneder i England, før de kan gøre sig fortjent til at få børnecheck og andre sociale tilskud.

- Det er interessant, at den engelske regering nu fremsætter det forslag, for det ligner jo den diskussion, vi har herhjemme, siger Venstres arbejdsmarkedsordfører, Hans Andersen, til Ekstra Bladet.

- Det er ekstra interessant, at englænderne nu vil have det optjeningsprincip, som den danske regering ellers har sagt er imod EU-reglerne, mener han.

Undrer sig

Hans Andersen undrer sig over, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tilsyneladende ikke har været klar over, at englænderne nu vil stramme reglerne for at udbetale børnecheck til EU borgere fra eksempelvis Rumænien og Bulgarien, når statsborgere fra de to lande kommer til England for at arbejde

- Taler Helle Thorning-Schmidt slet ikke med sin engelske kollega David Cameron, når de mødes, spørger Hans Andersen med bidende ironi i stemmen.

Helles selfie

Helle Thorning-Schmidt blev ellers kendt i England, da hun under begravelsen af Nelson Mandale i Sydafrika fik taget en selfie af sig selv sammen med David Cameron og den amerikanske præsident Barack Obama.

- Børnechecken er jo til debat herhjemme, i Finland, i Tyskland og nu i England.

- Jeg synes blot, at den danske regering skulle tage kontakt til de tre lande, for så vil det hurtigt stå klart for Helle Thorning-Schmidt, at børnechecken ikke er et isoleret dansk problem, siger Hans Andersen.

Liberale støtter

Den engelske regering består af repræsentanter for de Konservative og de Liberale. Sidstnævnte parti har tæt kontakt til Venstre.

- Har du talt med dine "partifæller" hos de Liberale i England om børnechecken?

- Nej, det har jeg ikke, men jeg vil kontakte Venstres tre repræsentanter i Europaparlamentet, Anne E. Jensen, Morten Løkkegaard og Jens Rode, som jeg vil opfordre til, at de får rejst diskussionen i Bruxelles i Bruxelles, siger Hans Andersen.

DF og EU valget

Børnechecken bliver et af de store temaer før valget til Europaparlamentet søndag 25. maj, hvor Dansk Folkeparti ifølge meningsmålinger står til at blive den store vinder. Danmark har 13 pladser i Europaparlamentet.

0 kommentarer
Vis kommentarer