Så eksklusivt spiste Corydons embedsdrenge

Tre embedsmænd fra Finansministeriet spiste på konsulentfirmaet McKinseys regning på københavnsk Michelin-restaurant. Over grænsen, slår Bjarne Corydon fast

I disse lokaler har tre embedsmænd spist på konsulentfirmas regning. (Foto: Polfoto)
I disse lokaler har tre embedsmænd spist på konsulentfirmas regning. (Foto: Polfoto)

Finansminister Bjarne Corydon har måttet indskærpe over for sine embedsmænd, at man ikke bare sådan lader sig bespise af konsulentfirmaer på smarte Michelin-restauranter.

Det sker, efter tre ministerieansatte, heraf en højtplaceret, ifølge Politiken har spist på konsulentbureauet McKinseys regning på den eksklusive københavnerrestaurant Alberto K, der i sidste måned kunne smykke sig med sin første Michelin-stjerne.

Middagen er sket efter et fagligt arrangement mellem embedsmændene og konsulenter fra McKinsey, der årligt scorer kæmpekontrakter på konsulentarbejde hos staten.

Se også: Embedsmænd fik gourmetmiddag - den går ikke Embedsmænd fik gourmetmiddag - den går ikke

Da McKinsey har stået for regningen er beløbet på restaurantbesøget ukendt. Men middagsselskabet har kunnet nyde mad og drikke med udsigt over Tivoli og det indre København fra placeringen på toppen af det kendte Arne Jacobsen-designede Radisson-hotel ved Vesterport.

På menukortet, der er udtænkt af verdens næstbedste kok Jeppe Foldager, findes alt godt fra det nye, nordiske køkken. Bl.a. bydes der på retter som slethvar med aske, grønne asparges og stenbiderrogn. Eller løgvækster med morkler, comté og hønsesky.

Hvis middagen skal være helt i top, er prisen 2600 kroner pr. person. Det inkluderer syv retter samt en 'eksklusiv vinmenu' med bl.a. premier cru-vin fra Les Vaucrains - årgang 2001.

Praj om prisen

Selvom den præcise regning ikke kendes, giver Finansministerens skideballe til sine ansatte et praj om prisen. Besøget på den ekslusive restaurant betragtes nemlig i et svar fra Bjarne Corydon til Folketingets finansudvalg som over grænsen.

I svaret skriver Corydon bl.a.: 'På baggrund af normerne for god adfærd i det offentlige er det min vurdering, at middagen ligger uden for normal god adfærd for Finansministeriets ansatte. Jeg har bedt om, at det indskærpes, at man skal være yderst tilbageholden med at modtage noget af økonomisk værdi, også selvom det indgår i en relevant samarbejdsmæssig eller faglig sammenhæng.'

Praksis for god adfærd i det offentlige kom på plads ovenpå Peter Brixtofte-sagen. Og grænsen for bespisning er ifølge disse guidelines på ca. 1.000 kroner. Da middagen tilsyneladende kolliderer med denne praksis, har kuvertprisen formentlig ligget lunt i svinget.

OPDATERING KL. 13.30:

Finansministeriet oplyser i et svar til Ekstra Bladet, at medarbejderne nød en femretters-menu med vin - dog ikke den fastlagte vinmenu - og kaffe. Kuvertprisen alene for de fem retter er 750 kroner. Vinpriserne varierer stærkt på Alberto K - fra omkring min. 500 kroner pr. flaske helt op til 14.000 kroner.

1 af 2 (Foto: POLFOTO)
2 af 2 I disse lokaler har tre embedsmænd spist på konsulentfirmas regning. (Foto: Polfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer