Minister vil skærpe krav til rockeres prøveløsladelse

Der skal fremover være flere krav til rockere og bandemedlemmer på prøveløsladelse, mener justitsministeren

Hvis en konflikt mellem bander eller rockere ulmer, så skal indsatte kunne holdes i fængslerne, hvis de selv er en del af konflikten.

Det mener justitsminister Karen Hækkerup (S), som er på vej med et nyt lovforslag her i foråret.

- Har et lovforslag på vej, der blandt andet betyder, at rocker/bandemedlemmer ikke kan få udgang, hvis der er "gang i gaden" i den konflikt, de selv er en del af, skriver justitsministeren på Facebook.

Samtidig skal rockere og bandemedlemmer også vælge mellem, hvem de vil omgås, når de er på prøveløsladelse. Enten må man vælge de kriminelle venner fra, eller også må man fortsat sidde bag tremmer, mener ministeren.

- Det vil sige, at man ikke må hænge ud med vennerne under prøveløsladelsen. Vil man ikke finde sig i det, må man i stedet sidde tiden ud, skriver hun på Facebook.

SF's retsordfører, Karina Lorentzen, støtter forslaget fra ministeren, men vil hellere fokusere på blødere tiltag, som skal få rockerne ud af miljøet.

Venstre ser gerne en hårdere kurs overfor rockerne, og retsordfører Karsten Lauritzen mener slet ikke, at rockere skal kunne prøveløslades.

0 kommentarer
Vis kommentarer