Carsten Hansen: DF er dybt uansvarlige

Den første S-minister går nu ind i opgøret med Dansk Folkeparti om ufinansierede forslag til vælgerne

(Arkivfoto: Polfoto)
(Arkivfoto: Polfoto)

22 milliarder kroner. Eller omtrent det samme som Storebæltsbroen kostede, da den blev bygget. Det er prisen for de forslag, som Dansk Folkeparti har givet på landdistriktsområdet.

Det mener man i hvert fald i Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, hvor embedsmændene har regnet på, hvad det vil koste at gennemføre DF-forslag om blandt andet tilskud til små skoler og billigere færger til småøer.

Ifølge opgørelsen vil det blandt andet koste 13 milliarder kroner, hvis staten skulle udrulle fibernet i hele landet, og yderligere 4,7 milliarder kroner at gennemføre DF's ønsker om tiltag, der kan få flere unge til at bosætte sig i provinsen.

By-, bolig- og landdistriktsminister Carsten Hansen (S) kalder det "dybt uansvarligt", at DF kommer med ufinansierede forslag, når partiet samtidig peger på venstreformand Lars Løkke Rasmussen som statsminister. Han ønsker nulvækst i den offentlige sektor.

- Hver gang, der er en færge i klemme, eller nogen vil have fibernet eller andet, så er Dansk Folkeparti på banen. Der er mange sympatiske forslag imellem, men man hører aldrig noget om finansieringen, siger Carsten Hansen.

Han er den første socialdemokratiske minister, som blander sig i tal-opgøret, der for alvor begyndte tirsdag.

Her kunne Jyllands-Posten fortælle, at Socialdemokraterne har fået ministerierne til at beregne prisen på de centrale politiske forslag fra DF. Det samlede tal lyder på 155 milliarder, hvis man skal tro ministerierne.

- Dansk Folkeparti kører populistisk politik, men de må sige, hvor finansieringen kommer fra.

- De skal måles efter samme skala som os andre, og det synes jeg ikke, de bliver i dag. Jeg synes, pressen har en laissez faire holding til, at det går nok, når det bare er Dansk Folkeparti, der foreslår det, siger Carsten Hansen.

DF's gruppeformand, Peter Skaarup, kalder det til gengæld forfejlet, når Socialdemokraterne anklager Dansk Folkeparti for at give ufinansierede politiske løfter.

For der er ikke tale om løfter. Det er derimod den retning, som partiet gerne ser Danmark bevæge sig i, lyder det.

- Jeg forstår ikke, at Socialdemokraterne vil bruge skatteydernes penge på at regne på hele Dansk Folkepartis partiprogram frem for at fremhæve egen politik, sagde Peter Skaarup tirsdag til Ritzau.

0 kommentarer
Vis kommentarer