Kritiserer spørgsmål for 220.000: Så dyr er spørge-Skaarup selv

Peter Skaarup kritiserede Socialdemokraterne for at spilde 220.000 skatteyderkroner på spørgsmål. Har selv spurgt for over 4,7 mio. kroner

Peter Skaarup har selv stillet spørgsmål i Folketinget for over 4,7 mio. kroner. (Foto: Jakob Jørgensen)
Peter Skaarup har selv stillet spørgsmål i Folketinget for over 4,7 mio. kroner. (Foto: Jakob Jørgensen)

Det kostede anslået 220.000 for skatteborgerne, da Socialdemokraterne stillede 84 udvalgsspørgsmål for at regne ud, at DF’s politiske forslag ville beløbe sig til 155 mia., skulle de føres ud i livet.

Og det er for galt, mener Dansk Folkepartis Peter Skaarup.

- Når de bruger mange skatteborgerpenge til at udregne DF's forslag, er det en form for politisk bestillingsarbejde på skatteborgernes regning, siger han til Jyllands-Posten.

Spørgsmål for over 4,7 mio.

Men Peter Skaarup selv har stillet 1460 spørgsmål til en pris på i alt 4,765 mio. kroner alene siden valget 2011 (Se faktaboks herunder). Det viser en udregning, som Socialdemokraterne har foretaget på data fra Folketingets hjemmeside.

I alt har Dansk Folkepartis ledelse - Kristian Thulesen Dahl, Peter Skaarup, Søren Espersen og Martin Henriksen - stillet spørgsmål for ca. 10,3 mio siden valget 2011. Hos Socialdemokraterne undrer man sig over Dansk Folkepartis kritik af deres regnestykke.

- Jeg synes, at det er underligt, at DF kritiserer Socialdemokraterne for at have stillet 84 almindelige udvalgsspørgsmål på normal vis igennem Folketinget, der viser, at DF’s forslag koster mindst 155 mia. kr. at gennemføre, når det nu kommer frem, at DF’s ledelse har stillet over 3000 spørgsmål, der har kostet over 10 mio. kr. at besvare i ministerierne, siger Ole Hækkerup fra Socialdemokraternes ledelse.

Peter Skaarup fastholder dog sin kritik af Socialdemokraternes kampagne.

Men hvor ligger forskellen egentlig på dine spørgsmål og Socialdemokraternes spørgsmål - udover prisen?

- Folketingsmedlemmer er forpligtet til at stille alle de spørgsmål, de har behov for; både af politisk karakter og om embedsapparatet. Det forbeholder vi os også retten til. Men kæden hopper af, når et regeringsparti bruger penge på at køre en skræmmekampagne. De bruger deres eget apparat på denne kampagne – det er dårligt politisk dømmekraft.

Men har du ikke også brugt dine spørgsmål til at udruste dig med viden til kampagner. Er det ikke bare to sider af samme sag?

- Jeg bruger det givetvis også til at blive klogere på regeringens politik. Men regeringen skal kigges efter i kortene. Vi skal være vagthunde over for dem. Dømmekraften svigter, når man kører skræmmekampagne mod et politisk parti. Det er ikke den rigtige måde at bruge det instrument på, siger Peter Skaarup.

0 kommentarer
Vis kommentarer