EL kræver opgør med ulighed i kommende finanslov

Enhedslisten mener, at regeringen har svigtet sine valgløfter om bekæmpelse af uligheden i Danmark

(Foto: Mogens Flindt)
(Foto: Mogens Flindt)

Enhedslisten løfter allerede nu lidt af sløret for, hvad der står på partiets dagsorden, når der senere på året skal forhandles en finanslovaftale for 2015 på plads.

Næstformanden for partiets folketingsgruppe, Pernille Skipper, kræver således, at regeringen fokuserer på den stigende ulighed i Danmark.

- Budskabet er, at hvis regeringen vil leve op til deres egne valgløfter om at mindske ulighed og fattigdom i Danmark, så er den næste finanslov den sidste chance.

- Og skal den finanslov laves med Enhedslisten, så skal det være en aftale, der mindsker uligheden, og det kan gøres på mange forskellige måder, siger Pernille Skipper til Ritzau.

Enhedslistens krav kommer i kølvandet på en ny Cevea-analyse, hvor Danmark er raslet fra førstepladsen ned på en 14.-plads på listen over de mest lige lande i Europa.

Pernille Skipper nævner en forbedring af forholdene for unge kontanthjælpsmodtagere og en skattereform med millionærskat som måder, uligheden kan bekæmpes på.

- Der er mange knapper, man kan skrue på, og der er ingen fornuft i ikke at gøre noget aktivt for at bekæmpe uligheden. Regeringen har jo selv skrevet i regeringsgrundlaget, at de vil måles på deres evne til at mindske fattigdom og ulighed, siger hun.

Socialdemokraterne og De Radikale har indtil videre forbigået Enhedslisten som samarbejdspartner, når de store reformer og finanslove skal strikkes sammen.

Pernille Skipper vil ikke spå om muligheden for et samarbejde omkring den kommende finanslov, der først skal forhandles på plads til efteråret.

- Det vil jeg lade være op til kommentatorer og andet godtfolk at vurdere, men det er jo klart, at regeringen har et politisk valg hver eneste gang, de skal lave en finanslov eller en reform, og her har de indtil videre lavet aftale efter aftale med højrefløjen.

- Men vi håber selvfølgelig, at de vælger at lave en aftale med Enhedslisten denne gang, lyder det fra Pernille Skipper.

0 kommentarer
Vis kommentarer