Palle Simonsen er død

Den tidligere konservative social- og finansminister blev 80 år

Den tidligere social- og finansminister Palle Simonsen er død. Han blev 80 år gammel. (Arkivfoto: Polfoto)
Den tidligere social- og finansminister Palle Simonsen er død. Han blev 80 år gammel. (Arkivfoto: Polfoto)

Den tidligere konservative social- og finansminister, og tidligere direktør for Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP), Palle Simonsen, er død, 80 år.

Palle Simonsen blev udnævnt til socialminister i den konservative statsminister Poul Schlûters firkløverregering mellem Konservative, Venstre, Centrum-Demokraterne og Kristeligt Folkeparti 10. september 1982.

Han var kendt for sit sociale sindelag, som han bevarede lige til sin død.

Det kom eksempelvis frem i bogen ’Gemt eller glemt - alle har ret til at være med’ fra 2009, hvor han rettede en skarp kritik af den førte socialpolitik under den daværende VK regering, og han fremhævede frivilligt socialt arbejde.

Han var eksempelvis selv formand for Kofoeds Skole i mange år.

Hans retfærdighedssans og regelrette sind gjorde ham til en yderst populær figur i dansk politik, og Folketingets nuværende formand Mogens Lykketoft har kun godt at sige om sin tidligere modpart, som han sad i mange forhandlinger med.

En af de største hædersmænd
- Jeg vil huske ham som en af de største hædersmænd fra den borgerlige fløj. Han var en god og reel mand, som man altid kunne lave aftaler med i vished om, at han ville holde sit ord. Hans død gør mig meget ondt på hans kone Kirsten og resten af familiens vegne, siger Lykketoft til Ekstra Bladet.

Da Venstres daværende leder, Henning Christophersen, i sommeren 1984 forlod dansk politik til fordel for et job som kommissær i EU, blev Palle Simonsen udnævnt til finansminister.

Det var en post, han beholdt til 1989, da han sagde ja til at blive direktør for Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP), hvor han var til 1998, da han måtte træde tilbage på grund af pensionsalderen på 65 år.

Det Konservative Folkeparti oplyser, at Palle Simonsen bliver begravet fra Messiaskirken i Gentofte på fredag kl. 10.30.

1 af 2 (Arkivfoto: Polfoto)
2 af 2 Den tidligere social- og finansminister Palle Simonsen er død. Han blev 80 år gammel. (Arkivfoto: Polfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer