S: Fejl i Cevea-analyse fritager nuværende regering

Regeringen er ikke omfattet af omdiskuteret Cevea-analyse, og det fritager den, mener politisk ordfører

Finansministeriet og Økonomi- og Indenrigsministeriet har fredag beskyldt tænketanken Cevea for, at analysen er "misinformerende" og uden belæg. (Polfoto)
Finansministeriet og Økonomi- og Indenrigsministeriet har fredag beskyldt tænketanken Cevea for, at analysen er "misinformerende" og uden belæg. (Polfoto)

Socialdemokraterne kan ikke genkende kritikken af, at regeringen ikke gør nok for at bekæmpe uligheden i Danmark, efter at der torsdag lød kritik fra flere sider.

Fredag måtte centrum-venstre tænketanken Cevea nemlig erkende en fejl i dens analyse af Danmarks ulighed. To af landets tunge ministerier kritiserede tænketanken for konklusionerne om, at Danmark er det vesteuropæiske land, hvor uligheden er steget mest.

Analysen dækkede årene 2005-2012, men Cevea erkender, at det er "givetvis rigtigt", at rapporten kun går til 2011. Og den fodfejl fritager regeringen, der først tiltrådte i efteråret 2011, mener fungerende politiske ordfører Ole Hækkerup (S).

- Undersøgelsen dækker kun til 2011 og ikke på nogen måde den nuværende regering. Derfor burde Enhedslisten rette sit skyts mod den gamle regering og ikke mod os, siger han.

Torsdag tog medierne rapporten op, og regeringens parlamentariske grundlag i form af Enhedslisten var hurtig til at klandre SR-regeringen for ikke at gøre nok for at bekæmpe fattigdom.

Men det er også en fejl, for regeringen står bag flere tiltag, hvor også Enhedslisten har indgået forlig, lyder det fra Socialdemokraternes fungerende politiske ordfører.

- Vi har gjort meget, og vi har lavet aftaler med Enhedslisten for at bekæmpe fattigdom, siger Ole Hækkerup.

Finansministeriet og Økonomi- og Indenrigsministeriet har fredag beskyldt tænketanken Cevea for, at analysen er "misinformerende" og uden belæg. Selvom Cevea erkender fejlen om årstallet, så står rapportens overordnede konklusion til troende.

Den konklusion er Ole Hækkerup også enig i.

- Er der ulighed? Ja. Er der fattigdom? Ja. Prøver regeringen at komme den til livs? Ja. Skal vi gøre mere fremadrettet? Ja. Det er blandt andet derfor, at vi har afskaffet fattigdomsydelser og indført fattigdomsgrænse, siger han.

Han oplyser, at regeringen er på vej med en fattigdomsredegørelse til foråret. Den indeholder udtalelser fra Socialministeriet og organisationer uden for Christiansborg, og ser på, hvad man kan gøre for at bekæmpe fattigdom.

I en pressemeddelelse skriver Økonomi- og Indenrigsministeriet, at det vil offentliggøre nye analyser af indkomstudviklingen inden sommerferien.

0 kommentarer
Vis kommentarer