S i Give: Derfor ville vi have Tulle

Formanden for Socialdemokraterne i Give ville stoppe vælgerflugt med Thulesen på talerstolen

DF-formand Kristian Thulesen Dahl skulle have holdt tale på det nu aflyste 1. maj-arrangement i Give. (Foto: Anthon Unger)
DF-formand Kristian Thulesen Dahl skulle have holdt tale på det nu aflyste 1. maj-arrangement i Give. (Foto: Anthon Unger)

Det aflyste 1. maj-arrangement, hvor DF-formanden Kristian Thulesen Dahl skulle have holdt tale, var et forsøg på at vise vælgerne, at Dansk Folkeparti ikke er et arbejderparti.

Sådan lyder forklaringen fra formanden for Socialdemokraterne i Give, Vibeke Hejnfelt.

- Vi bliver nødt til at høre, hvad det er, han mener, for ellers kan vi ikke angribe ham. Dansk Folkeparti er ikke et arbejderparti, men arbejderstemmerne strømmer alligevel til dem, siger hun.

- Vi kan ikke sidde med hænderne i lommen og se på, at socialdemokratiske vælgere stemmer på Dansk Folkeparti. Derfor inviterede vi ham.

Invitationen til Kristian Thulesen Dahl er onsdagen igennem blevet kaldt ’uklog’ af politiske kommentatorer, og socialdemokraterne på Christiansborg har taget afstand fra invitationen.

Se også: Tulle om tale-aflysning: 'Sikke en dag'

Men Vibeke Hejnfelt understreger, at 1. maj-arrangementet i Give skulle være en lokal begivenhed for byens godt 4500 indbyggere, og ikke den landsdækkende diskussion, det nu er blevet.

- Jeg bor i Give, det gør Kristian også. Kristian og jeg har børn på samme skole. Det her er meget, meget lokalt - det er ikke noget landspolitisk. Jeg kunne ikke finde på at invitere Lars Løkke eller sådan noget, for han bor ikke her i lille Give, siger hun.

Invitationen til Kristian Thulesen Dahl blev trukket tilbage onsdag eftermiddag, da socialdemokraterne i Give valgte at aflyse hele 1. maj-arrangementet.Partiforeningen fik ny bestyrelse før påske, og begrundelsen for aflysningen lyder, at der var for meget, der skulle ordnes op til arrangementet. Det ærgrer Vibeke Hejnfelt at måtte aflyse.

- Jeg havde da glædet mig til, at Kristian skulle komme, så arbejderne kunne høre, hvad det er for noget vrøvl, han siger. Og med ham på talerstolen havde vi måske også fået besøg af nogle DF'ere, som så ville have hørt vores folk tale.

Der plejer normalt at være omkring 40 deltagere ved 1. maj arrangementet i Give, oplyser Vibeke Hejnfelt.

Se også: Engell om Tulle-tale 1. maj: Kæmpe foræring fra S

Samtidig er det kommet frem, at 3F Kongedalen trak sig fra dette års 1. maj for tre uger siden, da de fik nys om, at DF-formanden Kristian Thulesen Dahl var blevet inviteret.

- Det var en meget kedelig nyhed. For det første undrede det mig, at jeg ikke havde hørt om det, da vi i 3F normalt er medarrangør af 1. maj-arrangementet, siger formand for 3F Kongedalen, Hanne Signe Jørgensen.

Hun mener ikke, at arbejdernes internationale kampdag er den rette dag at invitere politiske modstandere op på talerstolen.

- 1. maj er bestemt ikke stedet eller dagen, hvor vi skal snakke og diskutere med Dansk Folkeparti. Det vil vi meget gerne i andre situationer, men ikke 1. maj, siger Hanne Signe Jørgensen.

Se også: Thulesen Dahl taler på arbejdernes kampdag 1. maj

- Jeg mener ikke, at det er til vores 1. maj-arrangement, at de skal komme med indspark, for de er i min verden ikke et arbejderparti. De støtter op omkring en borgerlig politik og er med til at stemme ting igennem, som ikke er til fordel for de folk, jeg repræsenterer, tilføjer hun.

Onsdag trak den socialdemokratiske lokalforening i Give invitationen til Kristian Thulesen Dahl tilbage, og nu er hele 1. maj-arrangementet aflyst. Aflysningen forklares med, at partiforeningen har fået ny bestyrelse før påske, og at man ikke kan nå at få alt på plads.

0 kommentarer
Vis kommentarer