LO frygter slagsmål i Fælledparken under Thornings tale

Det kan ende i slåskamp, hvis urostiftere forstyrrer statsministerens tale 1. maj, advarer LO-chef

Helle Thorning i Aalborg 1. maj sidste år. (Foto: René Schütze)
Helle Thorning i Aalborg 1. maj sidste år. (Foto: René Schütze)

Det kan i værste fald føre til slagsmål, hvis venstrefløjsaktivister gør alvor af planen om at overdøve statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) tale i Fælledparken i København 1. maj.

Det frygter LO-Hovedstaden, efter at en gruppe på Facebook har meddelt, at den blandt andet med fløjter vil drukne statsministerens tale i larm.

- Hvis for eksempel smedenes formand beder sine folk om at rydde op foran scenen, så gør de det. Sådan var det i gamle dage, der var altid lidt slagsmål. Hvis de ville gøre det, så gjorde de det bare, siger Peter Kay Mortensen, formand for LO-Hovedstaden, til Politiken.

LO-Hovedstaden står som arrangør af 1. maj-mødet bag invitationen af statsministeren.

Se også: Trussel på Facebook: Det får Thorning i hovedet 1. maj

Peter Kay Mortensen erkender, at arrangørerne ikke kan forhindre deltagere i at larme under statsministerens tale, men opfordrer til at vise respekt for demokratiet og lade talerne komme til orde.

- Sådanne uroelementer hører ikke til i Fælledparken. Vi kan ikke forbyde folk at gøre det, men vi er selvfølgelig bekymrede for, at nogle tillidsfolk bliver gale i skralden, og at der så kan opstå slagsmål og andet, siger Peter Kay Mortensen.

Formanden for hovedorganisationen FTF, Bente Sorgenfrey, fordømmer også den planlagte aktion mod Helle Thornings-Schmidts tale.

Hun mener, at "det er fuldstændig uhørt at gøre sådan noget".

- Man risikerer, at man ikke kan få talere til at stille op. Jeg skal selv tale på den store derinde, og det er jo ikke det fedeste, hvis folk råber eller kaster med noget, siger hun til Politiken.

0 kommentarer
Vis kommentarer