Venstre om Bella Sky-dom: Helt til grin

- Vi spilder tiden med småproblemer, mener Venstres medlem af ligestillingsudvalget

Mads Rørvig mener, at landsrettens afgørelse om Bella Sky er til grin. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Mads Rørvig mener, at landsrettens afgørelse om Bella Sky er til grin. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Det er spild af tid og helt til grin, at vi i Danmark bruger tid og ressourcer på at køre sager mod hoteller, der har indrettet afdelinger kun for kvinder.

Det mener Venstres medlem af Folketingets Ligestillingsudvalg, Mads Rørvig.

- Det er at gøre grin med de virkelige udfordringer på ligestillingsområdet. Mens vi kæmper for afghanske kvinders rettigheder, og vores soldater har sat livet på spil for at afghanske piger kan gå i skolen, så spilder vi tiden herhjemme med småproblemer som 20 hotelværelser på Bella Sky, lyder det fra Venstre-politikeren.

Se også: Bella Sky retter ind: Kvindeafdeling lukker indenfor 24 timer

Reaktionen kommer, efter Østre Landsret har slået fast, at Bella Sky Comwell Hotels afdeling Bella Donna, der frem til i dag kun var været for kvinder, strider imod ligebehandlingsloven.

Klagen blev indgivet af en mand i 2011, hvor Ligebehandlingsnævnet gav ham ret i, at det var diskriminerende.

- Det er fuldstændig at have misforstået, hvad ligestillingskamp handler om. Dommen gør grin med den store og flotte indsats, Danmark gør for at sikre ligestilling ude i verden, siger Mads Rørvig til Ritzau og tilføjer, at ligestillingsminister Manu Sareen (R) må på banen.

Se også: Hotel dømt: Ulovligt med værelser kun for kvinder

- Problemet ligger i lovgivningen. Her skal vi som politikere på banen og få lagt snittet et andet sted, så vi kan vi kan få Ligebehandlingsnævnet til at træffe nogle afgørelse på de områder, hvor de virkelige problemer for ligestillingen er, lyder det.

En nylig opgørelse fra Dansk Arbejdsgiverforening viser, at over halvdelen af de sager der bliver behandlet af Ligebehandlingsnævnet omhandler diskoteker, frisører og swingerklubber.

Se også: Smæk til swingerklub for at overtræde ligestillingsloven

0 kommentarer
Vis kommentarer