DR-reporter: Derfor fløjtede vi aktivisterne ud

Fløjteaktivisten glemte at aflevere mikrofonen, inden hun flygtede fra fløjtende journalist

Sanne Cigale (i baggrunden) fandt på at invitere fløjteaktivisten ind med håb om, at de ville udvandre
Sanne Cigale (i baggrunden) fandt på at invitere fløjteaktivisten ind med håb om, at de ville udvandre

Anders Lund Madsen kalder Sanne Cigale for fløjtereporteren. Det er nemlig hende, som i går aftes fløjtede to aktivister ud af DR-byen, så de kunne smage egen medicin.

De to aktivister har nemlig selv planlagt at fløjte under statsministerens tale 1. maj, og i går var de inviteret ind til programmet, for at fortælle om det.

Men det fik de ikke lov til.

- Jeg er den medskyldige. Jeg så, at det her fantastiske fløjte-event skulle foregå 1. maj, og så var det åbenlyst, at der måtte gøres et eller andet. Og så tyede vi til den mest simple plan. Ved at give tilbage med egen medicin, siger Sanne Cigale, som til dagligt arbejder som reporter på programmet Dårligt Nyt.

Sanne Cigale forfulgte med fløjten i munden de to aktivister, som egentligt var inviteret til DR-byen til et interview. Et interview, som skulle handle om, hvorfor de vil overdøve statsministerens tale 1. maj med fløjteri.

- Vi ville understrege, at fløjteri er en envejskommunikation. Når nogen fløjter, så kan man simpelthen ikke høre, hvad der bliver sagt.

Se også: Her fløjtes fløjteaktivist ud af DR

- Jeg kan også godt forstå, at hun gik. Jeg ville nok have gjort det samme. Det er jo rimelig nævenyttigt at fløjte folk ind i hovedet. Men pointen er jo også, at det er idiotisk, siger Sanne Cigale.

Rimelig akavet
Redaktionen bag programmet havde håbet, at fløjteaktivisterne ville udvandre, når de fik egen medicin at smage.

- Det ville jo virkelig understrege idiotien - der ville ikke komme noget ud af det. Men vi anede ikke, om de ville gå, og jeg havde heller ikke troet på det.

- Der er altså lang vej ud af DR-byen, skulle jeg hilse at sige. Og det var rimelig akavet at følge efter hele vejen, siger Sanne Cigale.

De to fløjteaktivister havde fået mikrofoner i bluserne, inden interviewet startede, og dem måtte en fotograf ud og hente. Aktivisterne havde nemlig så travlt, at de glemte at tage dem af.

- Jeg har snakket med en af dem i dag, og han har skrevet, at han synes, det var sjovt. God humor. Så de har selvironi.

- Jeg håber lidt, at de stadig vil fortsætte med planerne om at fløjte 1. maj. Når man har en ide, så går man med den. Så jeg håber, jeg kan se lidt på dem, når de smadrer 1. maj, siger Sanne Cigale.

Fløjteaktivisten, Mikkeline Liv Rask-Hellensten, har desværre ikke villet snakke med Ekstra Bladet om udvandringen i går.

- Ellers tak, jeg har mange andre muligheder for taletid i dag, skriver Mikkeline Liv Rask-Hellensten.

Hvad synes du? Er det okay at fløjte, mens folk taler? Deltag i debatten her.

0 kommentarer
Vis kommentarer