3F-formand: Velkommen til kællingen Mette

Kæk 3F-formand med alternativ velkomst til beskæftigelsesministeren

Mette Frederiksen (Foto: Per Rasmussen)
Mette Frederiksen (Foto: Per Rasmussen)

SE VIDEOER FRA DAGEN OVENFOR OG LÆS ARTIKLEN UNDER 1. MAJ LIVE - Ekstra Bladet dækker 1. maj, hele landet rundt i tekst, billeder og tv:

Det kan godt være, at Helle Thorning-Schmidt må forberede sig på at blive overdøvet senere i dag i Fælledparkens 1. maj-fejring.

Men beskæftigelsesminister Mette Frederiksen fik nær morgenkaffen galt i halsen, da hun på hjemegnen i Ballerup blev budt velkommen til et 1. maj-arrangement med et gedigent skældsord.

Formanden for 3F i Ballerup, Jesper Holm, bød således beskæftigelsesministeren velkommen med ordene 'Velkommen til kællingen Mette'.

Se også: Helle før Fælled-ballade: 'Jeg er fløjtende ligeglad'Se også: 1. maj LIVE - Lige så vildt som sidste år?Se også: Engell: Helle har skudt valgkampen i gang

Det var dog kærligt ment, for som han sagde, betød ordet 'kælling' i gamle dage 'en kvinde man har kær'. Det betyder det efter sigende stadig på norsk.

Det var Jesper Holm, 3F-formand i Ballerup, der bød Mette Frederiksen velkommen som kælling. (Foto: Nanna Cecilia Pedersen)

- Det var dels galgenhumor, men handler i højere grad om at anerkende Mette Frederiksens lyst til at arbejde for de ufaglærte. Det var kærtligt ment, siger Jesper Holm til Ekstra Bladet.

Mette Frederiksen blev imidlertid noget paf. Men både hun og salen grinte. Og stemningen er i det hele taget afslappet. Hun kom hurtigt i gang med sin tale, efter hun fortalte, at hun aldrig var blevet præsenteret sådan før.

Mette Frederiksen tager det med et smil at blive kaldt en kælling:

- Når det er kærligt ment, må man kalde mig hvad som helst, siger hun til Ekstra Bladet med et smil.

Flere af de lokale 3F'ere tog mere traditionelt mod beskæftigelseministeren. Eksempelvis da en lokal herre i lædervest hilste på Frederiksen med kommentaren: 'Hvis du var lidt yngre, havde jeg lagt an på dig.'

0 kommentarer
Vis kommentarer