LIVE-TV fra Fælledparken: Fløjtehær forsøgte at overdøve Helle

Fløjteaktivister gjorde alt, hvad de kunne for at dukke statsminister Helle Thorning-Schmidt, da hun holdt tale

Thorning holder tale 13.30. Her ses hun i Aalborg sidste år (Foto: René Schütze)
Thorning holder tale 13.30. Her ses hun i Aalborg sidste år (Foto: René Schütze)

SE LIVE-TV FRA FÆLLEDPARKEN OG KLIP TIDLIGERE FRA DAGEN HEROVER OG LÆS ARTIKLEN UNDER 1. MAJ LIVE - Ekstra Bladet dækker 1. maj, hele landet rundt i tekst, billeder og tv:nada

OPDATERING kl. 13.55:Helle Thorning-Schmidt blev efter sin tale fulgt hele vejen gennem parken med øredøvende piften fra fløjtedemonstranterne.

Fløjteaktivisterne fortsatte deres fløjten efter Helle Thorning-Schmidts tale, da hun skulle give interview på bl.a. TV2 NEWS med kampråbet:

"SOCIAL-DEMOKRATI - KLASSE-FORRÆDDERI".

Og Hele vejen ud til ministerbilen blev hun mødt med fløjt og kampråb. Thorning har nu netop forladt Fælledparken og er kørt mod Næstved.

OPDATERING kl. 13.45:En mindre hær af fløjteaktivister forsøgte at overdøve statsministerens tale. Dog bakkede både DSU'ere og menige 1. maj-gæster op med tilråb og klappen, når statsministeren leverede sine pointer.

1. maj kulminerede torsdag eftermiddag i Fælledparken, da statsminister Helle Thorning-Schmidt holdt sin tale foran tusindvis af socialdemokrater, gymnasieelever og vrede venstrefløjsaktivister.

De sidstnævnte var allerede i gang med optakten til den stærkt omdiskuterede og længe lovede fløjteprotest mod regeringen og Thorning længe inden talen.

På de sociale medier florerede billeder og opdateringer fra de mange såkaldte 'fløjteaktivister', der gjorde klar til at overdøve Helle Thorning-Schmidt, når hun taler.<br /><br /><p><b><i>OPDATERING kl. 13.20:</i></b><i>Aktivister i Fælledparken fortæller til Ekstra Bladet TV, at et ægtepar har sendt 1200 fløjter til 'Overdøv Helle'-gruppen. Dermed var der omkring 2000 fløjter klar til at pibe mod Helle Thorning-Schmidt.</i></p><p>Fløjteaktivisterne blev dog i Fælledparken mødt af bl.a. DSU'ere, der ville forsvare Thorning og sikre, at de mange aktivister ikke overdøvede hele talen.</p><p>Thornings tale ses af bl.a. Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell, som et forsøg på at klinke skårene mellem regeringen og venstrefløjen.</p><a id="_de3a20df-b7eb-4b2b-bc27-a84582f45ef3" href="https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article4702459.ece">Engell: Helle har skudt valgkampen i gang</a><br /><br /><p>- Det er forspillet til valgkampen, som nu skydes i gang. Det siger jeg, blandt andet fordi at det er fuldstændig i strid med almindelig orden at markedsføre denne reform på tv dagen inden præsentationen. Og det er også ret usædvanligt, at en statsminister går med til et pressemøde om beskæftigelsesreform.</p><p>Det gjorde hverken Fogh eller Nyrup, siger Hans Engell og peger på, at Thorning er begyndt at stjæle fagministrenes gode sager.</p><p>Helle Thorning-Schmidt var da heller ikke sen til at benytte sig af beskæftigelsesreformens goder i dagens 1. maj-taler, hvoraf den første blev holdt i Holstebro kl. 7.10 til morgen.</p><a id="_a05c1ca8-00ec-4f23-b172-d0ea6381eb52" href="https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article4830366.ece">Læs hele Helle Thornings 1. maj-tale</a><br /><br /><p>Thorning selv forholder sig iskoldt over for den varslede aktion i Fælledparken.</p><p>- Det er jeg fløjtende ligeglad med, sagde hun fra morgenstunden, hvor hun holdt tale i Holstebro.</p><a id="_04dc5677-e255-42ca-a878-1c71455e63ce" href="https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article4703075.ece">Helle før Fælled-ballade: 'Jeg er fløjtende ligeglad'</a><br /><br /><p>Ordensmagten var også på mærkerne ved det store arrangement og er ganske givet opmærksom på sidste års kaos i Aarhus, hvor statsministeren blev oversprøjtet med vand fra en vandpistol.</p><br /><br /><img id="_789a839f-ae18-49d3-895b-c23895924e91" src="https://ekstrabladet.dk/migration_catalog/article4702120.ece/image_binary/phpBPfvY7_thumb_image" alt="phpBPfvY7_thumb_image" /><br /><br /><p><i>Politiet gør klar i Fælledparken. (Foto Janus Østergaard)</i></p>