Annonce:
Annonce:

Hækkerup: 'Nødløgn' for Folketinget uacceptabelt

Justitsministeren vil drøfte, hvordan det i fremtiden undgås, at Folketinget modtager 'nødløgne', som tilfældet har været i Christiania-sagen

Karen Hækkerup. (Foto: Polfoto)
Karen Hækkerup. (Foto: Polfoto)
Annonce:
Følg Politik

Justitsminister Karen Hækkerup kalder det uholdbart, at det åbenbart er tilladet at fyre en 'nødløgn' af for Folketinget, efter en beretning frifinder to højtstående embedsmænd i Justitsministeriet ovenpå Christiania-sagen, hvor Folketinget modtog urigtige oplysninger.

- Den rapport, der nu er kommet, frifinder fuldstændigt de embedsmænd, der har været under tjenesteligt forhør. Konklusionerne er, at der ikke er nogen kritik at udsætte på den måde, de har arbejdet på. Men det er klart, at det er en uacceptabel retstilstand, hvis Folketinget, som er et organ, der skal kontrollere magt, ikke altid kan være sikre på at få den rigtige sandhed at vide, siger Karen Hækkerup om nødløgnene for Folketinget på TV2 NEWS.

Justitsministeren indkalder derfor alle partier til en drøftelse af, hvordan det undgås i fremtiden at være tilladt at kunne tale usandt for Folketinget, som tre dommere altså har vurderet ifølge gældende lovgivning i sagen om Pia Kjærsgaards og retsudvalgets besøg på Christiania.

PET-sagen: Så grov var Bødskovs løgn

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: