Annonce:
Annonce:

Skipper om nødløgn: Jeg er chokeret

EL i chok over begrundelse bag Christiania-beretning

Pernille Skipper. (Foto: Polfoto)
Pernille Skipper. (Foto: Polfoto)
Annonce:
Følg Politik

Det chokerer Enhedslistens retsordfører, at 'nødløgne' fra embedsmænd anses som lovlige over for Folketinget.

Det sker på dagen, hvor en beretning offentliggøres om baggrunden for Morten Bødskovs løgn til Folketinget om retsudvalgets studietur til Christiania.

- Jeg er ærligt talt chokeret. Vi ved jo fra svar til Folketinget, at Morten Bødskov drøftede løgnen overfor Folketinget med de to embedsmænd. Og vi ved, at de to embedsmænd ikke rettede henvendelse til statsministeriets departementschef, som de burde. Det er jo mildest talt mystisk, hvis de efter medvirken til en løgn til Folketinget ikke kan klandres for noget som helst. Det havde jeg virkelig ikke forestillet mig, og jeg må indrømme, at jeg har lidt svært ved at tro på det, siger Pernille Skipper.

Annonce:

- Det er ganske uforståeligt, at de tre dommere konkluderer, som de gør. Det er helt grundlæggende for vores demokrati og folkestyre, at Folketinget kan stole på, at man får sandheden fra ministre. Hver gang. Det kan aldrig retfærdiggøres at lyve overfor Folketinget, og embedsmænd må selvfølgelig heller ikke medvirke til det. Alt andet truer Folketingets mulighed for at kontrollere en til enhver tid siddende regering, uanset om den er rød eller blå. Og hvis man virkelig kan vride fortolkningen af loven derhen, hvor det kan accepteres, må loven laves om.

Det var Pernille Skipper, der sidste år sammen med resten af Enhedslistens folketingsgruppe besluttede at udtrykke mistillid til Morten Bødskov ovenpå et åbent samråd om netop Christiania-sagen.

Hækkerup: 'Nødløgn' for Folketinget uacceptabeltPET-sagen: Så grov var Bødskovs løgn

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: