Afsløret på TV: Bilagskongen Pind kan slet ikke lide snaps

Tirsdag aften lagde Søren Pind arm med sine vælgere på pubcrawl i København - og Ekstra Bladets Jan Kjærgaard rykkede omgående ud og kiggede ham efter i bilagene!

Søren Pind og Martin Geertsen (t.h.) blev 'mindet' om de gode gamle drukdage, da Ekstra Bladets Jan Kjærgaard tirsdag aften var på 'bilagsjagt'. (Foto: Heine Jørgensen/ekstrabladet.tv)
Søren Pind og Martin Geertsen (t.h.) blev 'mindet' om de gode gamle drukdage, da Ekstra Bladets Jan Kjærgaard tirsdag aften var på 'bilagsjagt'. (Foto: Heine Jørgensen/ekstrabladet.tv)

SE OGSÅ: Her kysser frustreret Anders Samuelsen journalist væk

I januar 2009 afslørede Ekstra Bladet, at integrations- og udviklingsminister Søren Pind (V) i sin tid som borgmester i København lod skatteyderne betale for den ene våde bytur efter den anden.

Blandt bunkerne af saftige repræsentative bilag var der en såkaldt arbejdsfrokost på Café Petersborg, hvor Pind og Løkke sammen konsumerede 20 snapse og fem fadbamser.

LÆS OGSÅ: Hallo Villy - vil du af med 24-års-reglen?

Tirsdag aften kastede Søren Pind sig så ud i en aktion til fordel for de små rygerværtshuse - sammen med sin gamle drukkammerat fra de glade borgmesterdage, folketingskandidat Martin Geertsen (V).

De to bebudede forinden, at de i løbet af i aftes ville frekventere ikke færre end fem rygerværtshuse. Altså en omgang pubcrawl som dengang skatteyderne typisk betalte gildet.

MERE TV: Hun elsker betalingsringen - men Helle er for fin til bussen

Derfor rykkede Ekstra Bladets megafon-redaktion omgående i felten og spurgte Pind på 1. bar-stop, Her Er Ro Bar i Stormgade i København City. Et værtshus, der i øvrigt ligger skråt over for et andet af de steder Søren Pind ofre frekventerede for at indtage mad og drikke på skatteydernes regning tilbage i borgmestertiden, Rio Bravo.

- Har du endelig lært at betale snapsen selv?

- Ved du hvad: Det her er helt på privat, egen regning. Kan det glæde dig?

- Det glæder mig overordentligt meget. Men når du tidligere havde hang til snaps, og hang til at lade skatteyderne betale, og man nu ser dig bevæge dig ind på et mørkt værsthus, så er det man bliver noget nervøs. Så derfor lige en gang til: Har du lært at betale dine snaps selv? Og har du også lært at lade være med at invitere Løkke?

- Jeg inviterer altid statsministeren med glæde. Som du så udmærket gjorde mig opmærksom på dengang, så er det ingen skade til at tænke sig lidt om.

- Kan man sige, at Søren Pind er blevet ældre og lidt klogere?

- Han er i al fald blevet ældre. Det andet må andre vurdere.

- Er der snaps i de der mørke øl?

- Nej, og nu her så mange år efter kan jeg røbe en hemmelighed: jeg bryder mig egentlig ikke ret meget om snaps.

- Det er lidt af en hemmelighed, du der afslører - det fremgik ikke just af bilagene. Vi har i øvrigt taget et farveprint af fordiden fra dengang....vækker den kære minder?

- Nej, ærlig talt. De historier var ikke særligt rare at se på tryk. Men det er alt sammen længe siden.