Annonce:
Annonce:

Ekstra Bladet afslører ny spin-skandale

Søren Gades spindoktor Jacob Winther lækkede ulovligt dybt fortrolige oplysninger om udsendelse af jægersoldater til Irak - det fremgår af hemmelig lydoptagelse, som Ekstra Bladet er i besiddelse af

På den hidtil hemmeligholdte lydfil afslører TV2-journalist, at Søren Gades spindoktor, Jacob Winther (billedet), VAR kilden til historien om jægersoldaterne. (POLFOTO)
På den hidtil hemmeligholdte lydfil afslører TV2-journalist, at Søren Gades spindoktor, Jacob Winther (billedet), VAR kilden til historien om jægersoldaterne. (POLFOTO)
Annonce:
Følg Politik

Det er nok Danmarks mest omtalte lydfil, Ekstra Bladet tirsdag kan afsløre indholdet af.

På båndet fortæller TV2-journalisten Rasmus Tantholdt åbent, at Søren Gades daværende spindoktor Jacob Winther lækkede dybt fortrolige oplysninger til ham om, at danske jægersoldater skulle sendes til Irak indenfor kort tid.

LÆS OGSÅ: Spindoktor slipper i lækagesag

På båndet hører man således Rasmus Tantholt tale i mere end 17 minutter om sagen over telefonen med den nu forhenværende DR-journalist Nils Giversen.

Alle holdt kæft
Den ulovlige lækage, der ifølge lydfilen fandt sted i april 2007, udsatte de danske soldaters liv for unødig fare under krigen i Irak, har jægerkorpset tidligere chef oberstløjtnant Henrik H. Friis tidligere sagt:

Annonce:

- Nu ved militserne i Irak, at jægerne er på vej. Det gør det vanskeligere og meget farligere for os at løse vores opgave, og det gør sikkerhedssituationen værre for de danske soldater.

LÆS OGSÅ: Omstridt spindoktor får nyt job

I flere år har blandt andet politiet derfor forsøgt at få be- eller afkræftet, hvem der i 2007 sladrede om forsvarets tophemmelige mission.

Men både Rasmus Tantholdt - og DR, der lå inde med optagelsen af samtalen mellem TV2-journalist og en DR-journalist - har hele tiden nægtet at hjælpe myndigheder og har senest fået medhold i Højesteret. Og indtil nu har båndet derfor været holdt hemmeligt.

Tantholdt brød kildebeskyttelse
På lydfilen, som Ekstra Bladet anonymt har modtaget den fulde kopi af, afslører Rasmus Tantholdt selv, at det netop er Jacob Winther, der stod bag den ulovlige lækage:

'Jeg har begået en fejl. Det er, at jeg har fortalt til dig og til Matias (daværende journalist på Politiken/red.),' høres Rasmus Tantholdt på båndet sige til Nils Giversen.

Annonce:

SPINDOKTOR: Gade var med til at lække sagen

TV2-journalisten udpeger også flere gange undervejs Jacob Winther som kilden, han desperat forsøger at beskytte.

'Jeg har selvfølgelig ikke beskyttet mine kilder ordentligt. Ved at fortælle det til nogle journalister. Det er selvfølgelig dumt,' erkender TV2-journalisten også på optagelsen.

Spindoktor: Det var ikke mig
Mandag ønskede Rasmus Tantholdt ikke at kommentere sin rolle i sagen over for Ekstra Bladet. Men Jacob Winther, der i dag er kommunikationschef i Danske Regioner, afviser fortsat, at han ulovligt sladrede til Rasmus Tantholdt.

- Er Rasmus Tantholdt fuld af løgn, spurgte Ekstra Bladet, da vi mandag besøgte Jacob Winther på hans kontor.

- Det vil jeg ikke forholde mig til.

- Så når jeg spørger dig, om det var dig, der var kilden den gang - også efter det her bånd er kommet frem?

- Det var det så ikke. Nej.

Læs hele historien i Ekstra Bladet Tirsdag

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: