Annonce:
Annonce:

Spindoktor efter lydbånd: De andre har sladret

Søren Gades spindoktor Jacob Winther kaster - igen - mistanken på andre som kilden til TV2-journalisten Rasmus Tantholdts historie om jægersoldaterne

Selvom Ekstra Bladets journalister medbragte både båndet og båndusrkiften, var Jacob Winther ikke interesseret - og han ville heller ikke fotograferes på sin nye arbejdsplads, Danske Regioner. (Foto: Anthon Unger)
Selvom Ekstra Bladets journalister medbragte både båndet og båndusrkiften, var Jacob Winther ikke interesseret - og han ville heller ikke fotograferes på sin nye arbejdsplads, Danske Regioner. (Foto: Anthon Unger)
Annonce:
Følg Politik

Enten lyver Rasmus Tantholdt - eller også gør Jacob Winther det? Måske ligger sandheden midt imellem: Jacob Winther er kilden til tophemmelige informationer om danske jægersoldater - og det er andre i toppen af forsvarets politiske ledelse også?

Nogenlunde sådan efterlod netop spindoktor Jacob Winther Ekstra Bladets journalister, da avisen mandag opsøgte ham på hans nye arbejdsplads, Danske Regioner.

DAGENS LEDER: Pilrådden kultur

Efter Jacob Winther stoppede som spindoktor for Søren Gade har han haft sit levebrød her og rådgiver i dag nye politikere og embedsmænd om, hvordan de kæmper sig ud af en dårlig sag.

Og kæmpede gjorde Jacob Winther i den grad, mens avisens journalister forsøgte at få ham til at høre det 17 minutter lange bånd af 2010-samtalen mellem TV2-journalist Rasmus Tantholdt og DR-journalist Nils Giversen.

Annonce:

- Nej, nej, lyder afvisningen flere gange fra Jacob Winther, da vi vil afspille båndet.

- Har du lyst til at læse udskriften? Det tager to minutter.

- Jeg har ikke noget behov for at forholde mig til den. For jeg ved ikke hvorfor, de starter den samtale. Hvorfor de siger det, som de siger.

- Så du ved ikke, hvorfor Rasmus (Tantholdt/red.), han – ikke kun i en druk-sammenhæng – men også i en senere samtale, som der så er bånd på, insisterer på, at det er dig, der har fortalt det, og under hvilke omstændigheder osv. osv.

- Nej, svarer Jacob Winther igen og holder begge hænder op og ryster på hovedet.

Spindoktor: Kaster bolden til Gade
Ekstra Bladet talte med spindoktoren i næsten 20 minutter. Og undervejs kommer han selv ind på, at de må være andre end ham, der er kilden. Det har hans egen advokat også gjort i en mail så sent som i år, hvor han - på Jacob Winters vegne - forklarer, at Søren Gade har sladret til Rasmus Tantholdt.

Annonce:

– Der er en lang stribe vidneforklaringer fra dem, der var med på turen. Hvor de forklarer, hvad der foregik på turen, sagde Jacob Winther mandag til Ekstra Bladet.

– Men det forhindrer jo stadig ikke dig i at have haft den konkrete viden, spørger Ekstra Bladet tilbage.

– Nej, nej. Men jeg var heller ikke med på turen.

– Men det er heller ikke på turen, det falder ifølge Tantholdt. Det er ikke det, han siger på båndet.

- Det er så det, jeg siger. Der fremgår noget andet af politiets efterforskning.

– Ja ja. Men han siger jo, at du har ringet til ham jo.

– Det er også derfor, at jeg siger, at jeg vil ikke forholde mig til, hvorfor han siger sådan på det her bånd. Der ligger noget konkret efterforskning hos politiet, der viser, at det fremkommer under turen til Irak.

– Så det er nogle andre – og ikke dig, der har sagt det?

Annonce:

– Det kan du jo så selv udlede af den tur jo. Det er også derfor jeg siger, at jeg vil ikke gå ind på, hvorfor han siger, som han gør. Hvad er hans bevægegrund for at sige det sådan? Han må have en eller anden årsag til, at han siger noget til nogen, konkluderer Jacob Winther.

Rasmus Tantholdt afviser over for Ekstra Bladet at kommentere sine egne udtalelser på det 17 minutter lange bånd.

Læs hele interviewet med Jacob Winther i Ekstra Bladet Tirsdag - og lyt til store uddrag af samtalen mellem Rasmus Tantholdt og Nils Giversen klokken 12 på ekstrabladet.dk

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: