Her er lydfilerne, du ikke måtte høre

Ekstra Bladet kan nu afsløre store dele af den hemmelige lydfil - på båndet kan man høre, hvordan TV2-journalisten Rasmus Tantholdt afslører Søren Gades spindoktor som kilde

MERE: Se interview delt op i temaer i bunden af denne artikel

Det er Danmarks måske mest omtalte telefonsamtale, der nu bliver offentliggjort af Ekstra Bladet.

Som avisen afslørede allerede mandag aften, har en anonym kilde for få dage siden afleveret en lydfil på 17 minutter til avisens chefredaktør, Poul Madsen.

På filen kan man høre TV2-journalisten Rasmus Tantholdt og nu forhenværende DR-journalist Nils Giversen tale om, hvordan Tantholdt ulovligt fik besked om, at en gruppe af jægersoldater var på vej i krig.

Ifølge optagelsen var det forsvarsminister Søren Gades daværende spindoktor, Jacob Winther, der lækkede informationer til TV2. Det skete ifølge telefonsamtalen, der foregik i januar 2010, da spindoktoren ringede til Rasmus Tantholdt og fortalte om sagen.

Politiet har i længere tid forsøgt at få Rasmus Tantholdt til at vidne om sin kilde. Men det har han nægtet. Båndet afslører imidlertid, at TV2-journalisten allerede i 2007 brød kildebeskyttelsen, da han - angiveligt i forbindelse med et drikkelag - fortalte journalist Nils Giversen (DR) og journalist Matias Seidelin (Politiken), at Jacob Winther havde sladret.

Her på siden kan du (i toppen af denne artikel/red.) høre næsten 11 af de 17 minutter - og herunder kan du klikke dig ind på de forskellige dele af de 11 minutter. Der er taget flere helt private passager ud af båndet - her taler Rasmus Tantholdt og Nils Giversen om deres familier og koner, hvilket intet har med sagen at gøre.

Samtidig er der nogle få minutter af båndet, hvor der nævnes personer, som Ekstra Bladet endnu ikke har haft mulighed for at konfrontere med oplysninger.

Tantholdt: Sådan begynder samtalen by Ekstra Bladet

***

Tantholdt: Sådan fik filminstruktør nys om kilden by Ekstra Bladet

***

Tantholdt: Jeg har selv afsløret hvem kilden var by Ekstra Bladet

***

Tantholdt: Sådan forsøger jeg at beskytte Jacob Winther by Ekstra Bladet

***

Tantholdt: Jeg løj over for Jacob Winther by Ekstra Bladet

***

Tantholdt: Det kan koste ham jobbet by Ekstra Bladet

***

Tantholdt: Jeg fik det aldrig dokumenteret by Ekstra Bladet

***

Tantholdt: Jeg er Jacob Winthers gidsel by Ekstra Bladet

***

Rasmus Tantholt: Gade ville vise handlekraft by Ekstra Bladet