Annonce:
Annonce:

TV 2-chef vildledte om lækage

Nyhedsdirektør Michael Dyrby angreb politikere på Borgen for at være kilder til den lækage, der ulovligt gav TV 2 historien om jægersoldaterne - lydfil med Rasmus Tantholdt afslører, at direktøren godt vidste, nævnet ikke er kilden

Nyhedsdirektøren på TV 2, Michael Dyrby, risikerer igen at ende i retten, efter politiet har taget sagen om den ulovlige lækage op. (Arkivfoto: Rasmus Flindt Petersen)
Nyhedsdirektøren på TV 2, Michael Dyrby, risikerer igen at ende i retten, efter politiet har taget sagen om den ulovlige lækage op. (Arkivfoto: Rasmus Flindt Petersen)
Annonce:
Følg Politik

DAGENS LEDER: TV2’s høje cigarføring

Skandalen om den ulovlige lækage om udsendelsen af jægersoldater til Irak i 2007 trækker nu tråde direkte til den øverste direktør for nyhederne på TV 2.

Ekstra Bladet afslører fredag, hvordan direktøren direkte har vildledt egne medarbejdere om, at politikere i Udenrigspolitisk Nævn 'nok var kilden' til de ulovlige oplysninger.

Det skete selv om nyhedsdirektør Michael Dyrby - ifølge ham selv - allerede 27. april 2007 vidste præcis, hvem kilden i virkeligheden er.

AFSLØRING: TV 2 førte seerne bag lyset

Annonce:

Ifølge direktørens egen stjernereporter, Rasmus Tantholdt, er det ikke politikere på Borgen, men derimod spindoktor for daværende forsvarsminister Søren Gade (V), Jacob Winther. Men det holdt ikke nyhedsdirektøren tilbage fra i foråret 2010 at orientere sine medarbejdere om, at han mistænkte medlemmerne af Udenrigspolitisk Nævn for at stå bag ulovlighederne.

I et stort interview i Ekstra Bladets Fredag forsvarer nyhedsdirektøren, hvorfor han valgte at pege på mulige kilder i sagen, selv om han har kæmpet helt til Højesteret for at blive fri for at sige noget om netop kilden til historien.

LÆS OGSÅ: Kendt tv-vært trækkes ind i lækagesag

I avisen giver han også en meget direkte - og afslørende - forklaring på, hvorfor han i disse dage benhårdt forsøger at undgå at kommentere lydfilen, hvor Rasmus Tantholdt udpeger spindoktor Jacob Winther som kilde: Hvis han siger noget, vil det nemlig bevise, hvem kilden er, mener han.

Jacob Winther afviste mandag, at han er kilden, selv om Rasmus Tantholdt udpeger ham meget direkte på båndet. Rasmus Tantholdt ønsker fortsat ikke at kommentere sagen.

Tantholdt: Jeg løj over for Jacob Winther by Ekstra Bladet

LÆS MERE I EKSTRA BLADET FREDAG:

* Nyhedsdirektørens løgn

* Dyrby: Jeg peger da ikke på nogen

* Holder hånden under Rasmus Tantholdt

* Etisk storvask på vej i TV 2

* Politikere: Vi føler os hængt ud - kom med en forklaring, TV 2

Tantholdt: Jeg har selv afsløret hvem kilden var by Ekstra Bladet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: