Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Lykketoft skal forklare volds- og sexfilm om EP-valg

Folketinget står bag valgfilm, hvor folk tæves til at stemme til EU-parlamentsvalget. Lykketoft skal forklare

01:35
Der er valgvideoen her, Folketinget nu har valgt at trække tilbage.

Folketingets formand, Mogens Lykketoft, skal nu forklare, hvordan Folketinget kan stå bag en animeret valgfilm, hvor dem, der ikke stemmer til Europa-parlamentsvalget, bliver banket sønder og sammen af filmens fiktive hovedperson, 'Voteman'.

'Voteman' er et stort, nitte-klædt rocker-brød, der kaster sofavælgere ud af vinduer og kyler andre ind i stemmeurnerne.

I slutningen af filmen optræder Folketingets logo. Og Mogens Lykketoft siger om filmen til Danmarks Radio, at han synes, at det, der foregår i filmen, "det er meget uskyldigt".

"Man kan finde meget, der er værre", siger formanden til Danmarks Radio.

nationen - 12. maj. 2014 - kl. 16:24 Lykketoft med numser og oralsex: Vil inspirere unge vælgere

Og får nu Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, til at reagere.

- Jeg håber, det her et hackerangreb. Det her er det noget mest platte og nedladende, jeg nogensinde har set, siger han.

- Jeg kan slet ikke forstå, at man bruger kvindevold, porno, afrevede hoveder og uddeling af jeg ved ikke hvor mange lussinger som argument for, at folk skal gå ned og stemme.

- Hvis man virkelig mener, at det er måden at tale til unge mennesker på, så er det simpelthen så nedladende, som det kan være, siger Samuelsen.

Filmens 'Voteman' laver også andet end at gennembanke sofavælgere. Han har også tid til at dyrke gruppesex med en masse villige kvindefigurer i videoen, der sørger for at holde alle dele af 'Votemans' overvægtige korpus varmt.

- Man taler ned til folk med denne her film. Det er et forbløffende lavpunkt, og jeg er dybt rystet over, at Lykketoft mener, at det her godt kan gå an, siger Anders Samuelsen.

Lykketoft har tidligere talt for et Folketing, hvor politikerne slår "gækken løs". Men den slags fænger heller ikke an hos SF's ligestillingsordfører Özlem Cekic.

- Folketinget kan og skal ikke være afsender på sådan et kvindesyn. Troede grunden til unge skulle stemme var, fordi demokrati var en vigtig værdi at tilslutte sig. Men videoen står for alt andet end det, jeg forbinder med demokrati, ligestilling og ligeværd, siger hun i en kommentar.

Hvad synes du om Vote-man valgvideoen fra Folketinget?

Skal du stemme d. 25. maj?

Se resultat

Hvad synes du om Vote-man valgvideoen fra Folketinget?

Skal du stemme d. 25. maj?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen