Annonce:
Annonce:

Valgvideo med sex og vold bliver trukket tilbage

Kraftig kritik betyder, at videoen med 'Voteman' bliver trukket tilbage

Annonce:
Følg Politik

Den animerede valgfilm med hovedpersonen 'Voteman', der skulle få unge til at stemme ved valget til Europaparlamentet er trukket tilbage, bekræfter Folketinget.

Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), udtaler følgende om tilbagetrækningen af den omdiskuterede valgvideo:

- Mange, hvis synspunkter jeg har dyb respekt for, har opfattet tegnefilmen fra EU-oplysningen langt mere alvorligt og stødende, end den er ment - og mener at den taler ned til de unge.

- Reaktionerne på de sociale medier deler sig meget skarpt mellem dem, der synes, den er uacceptabelt plat, og dem, der synes, at det er grov, men acceptabel humor, der kan skabe opmærksomhed om afstemningerne den 25. maj. Det sidste var meningen.

- Men jeg erkender, at Folketinget som institution i fremtiden skal udvise større varsomhed med, hvad vi lægger navn til.

Annonce:

Videoen, der ifølge Lykketofts pressemand har kostet 200.000 kroner, er allerede nu fjernet fra Folketingets You Tube-kanal.

Kort inden det kom frem, at videoen bliver trukket tilbage talte Ekstra Bladet med Anders Samuelsen (LA), der har stået forrest i koret af kritikere. Ekstra Bladet spurgte ham, om han ikke er ved at blive gammel og kedelig.

- Nej, det synes jeg ikke. Jeg har testet filmen på min søn, der er lige knap 18 år. Og han siger, det er for langt ude, siger Anders Samuelsen.

- Jeg har altid haft det sådan, at mænd på 40 til 60 år, som forsøger at lade som om, de er teenagere, kommer altid til at fremstå en lille smule pinlige. Jeg tror, at der med nød er nogen 14-15 årige, der synes, videoen er sej og sjov. Men de skal jo ikke engang ned og stemme, fortsætter han.

- EP-valget er frygteligt upopulært. Hele den debat som videoen har skabt, retfærdiggør den ikke, at man har lavet den?

- Jeg tror, det er rigtig, rigtig vigtigt, at vi omkring Folketinget og folkestyret holder et vist niveau. Jeg havde ikke rynket på næsen, hvis nogle private prøvede alternative former for kommunikation. Men Folketinget arbejder altså med skattekroner. Og dem skal man virkelig være varsom omkring, hvad man bruger dem til, så folk ikke føler, de er fuldstændig til grin, påpeger Samuelsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: