Venstre i panik: Sender bilagsbrev til medlemmerne

Brevet afslører, at partiet frygter 'skriverier' om skattefusk og har tradition for at udbetale 'kontantbeløb' til ansatte

Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan
Følg Politik

Læs hele brevet nederst i artiklen

I mere end to år holdt Venstre-toppen det skjult for medlemmerne, at formandens familie bliver belønnet med rejser af partiet.

Men efter Ekstra Bladet i dag henvendte sig med spørgsmål til bilag, der dokumentere, hvordan Lars Løkkes hustru Solrun og parrets yngste søn har rejst gratis på Venstres regning, udbrød der panik i partitoppen.

I løbet af eftermiddagen forfattede Partisekretær Claus Richter, tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen og venstres landskasserer Nicolai Mallet et brev til Venstres medlemmer, hvor de forklarer Mallorca-rejsen med, at Solrun og sønnen havde brug for at restituere efter valgkampen i 2011.Samtidig antyder partitoppen, at der kommer flere historier i pressen om familieferier for partiets regning, hotelomkostninger, skatteunddragelse osv., skriver de i brevet.

Skatte-eksperter: Løkke skattepligtig af alt Venstre-tøjet

’Moderne politik er hårdt og opslidende ... Derfor finder vi det f.eks. ingenlunde hverken odiøst eller moralsk angribeligt, at partiet har betalt flybilletter for formanden og nære familiemedlemmer til et ophold på Mallorca efter valget med henblik på restitution og – for formandens vedkommende – tillige afholdelse af et strategiseminar, der skulle sætte kursen for Venstre i opposition, skriver de videre.

'Tilsvarende finder vi det kun rimeligt, at formandens arbejdsvilkår lettes mest muligt, f.eks. ved at booke rygerværelse på de benyttede hoteller, uanset der måtte være meromkostninger forbundet hermed, at de pågældende værelser er egnede til afholdelse af møder, og at der stilles chauffør til rådighed i forbindelse med kampagneaktiviteter,' lyder det.

Samtidig skriver Venstretoppen, at det er helt i tråd med Venstres personalepolitik 'at udvise den fleksibilitet, der forekommer rimelig i de konkrete situationer. Eksempelvis har vi tradition for, at nøglemedarbejdere blandt partiets ansatte efter en krævende valgkamp får en bonus i form af enten et kontantbeløb eller ekstra ferie.'

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+